Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 1
Kadın Girişimcilerin Sosyal Medyada Yer Alan İletişim Davranışlarının İncelenmesi: İnstagram Örneği
2022
Dergi:  
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences
Yazar:  
Özet:

Yeni medya unsurları içerisinde yer alan sosyal medya; geleneksel medyaya göre sağladığı imkânlardan dolayı geniş kitleler tarafında tercih edilmektedir. Geleneksel medyada(televizyon, radyo gazete vb.) tek yönlü bir iletişim olduğundan bireyler edilgen konumdaydı ve kendilerine sunulan içeriklerle ancak tüketici olabilmekteydi. Ancak yeni medya (internet, cep telefonu sosyal medya vb.) alnındaki gelişmelerle bireyler artık sadece tüketici olmaktan çıkıp ürettiği içeriklerle hem tüketen hem de üreten olabilmektedir. Sosyal medyanın küresel anlamda etkileşim ve katılım kolaylığı sağlaması bireyleri sosyal medya alanını kullanmaya teşvik etmektedir. Sosyal medya, artık hayatlarımızda o kadar yer etti ki sosyal hayat içerisinde birçok tercihimizin şekillenmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Bu bağlamda çalışmada kadın girişimcilerin sosyal medyada bireysel paylaşımlarının yanı sıra, iş geliştirme ve markalarının tanıtımında sosyal medyadan yararlanıp yararlanmadıkları olgusu üzerinde durulmuştur. Çalışmada; kendi işini kuran kadın girişimcilerin, sosyal medya platformlarını kullanarak markalarını üretim ve tanıtım çalışmalarının neler olduğu ve bu çalışmalara yönelik iletişim davranışlarının belirlenmesi amaçlanmaktadır. Bu bağlamda çalışmada; amaçsal örneklem metoduyla seçilen ve Karaman’da faaliyet gösteren kadın girişimcilerin bireysel ve kurumsal İnstagram hesaplarının içerik analizi çalışması gerçekleştirilmiş ve elde edilen veriler analiz edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Review of women Entrepreneurs' Communication Behavior on Social Media: Instagram Example
2022
Yazar:  
Özet:

The social media, which is included in the new media elements, is preferred by the broad public because of the possibilities it provides according to the traditional media. Traditional media (television, radio newspapers, etc.) Because there was a one-way communication, individuals were in a position of acceptance and could only be consumer with the content offered to them. But new media (internet, mobile social media, etc.) With its developments, individuals can now be consumer and consumer with the content they produce. The facility of social media to interact and participate in the global sense encourages individuals to use the social media field. Social media has now been so important in our lives that it plays an important role in the formation of many of our preferences in our social life. In this context, the study focused on the fact that women entrepreneurs, in addition to their individual sharing on social media, are benefiting from social media in business development and brand promotion. The study aims to determine what women entrepreneurs who set up their own business, using their social media platforms, their brands are producing and promoting work and their communication behavior towards these work. In this context, the study has been carried out and analyzed the data obtained by the individual and corporate Instagram accounts of women entrepreneurs who have been selected and operating in Karaman using the purpose sample method.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 369
2023 Impact/Etki : 0.085
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences