Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
Bölgesel Gelişme Politikalarını Yerel Bazda Uygulayan, İş Ve Yatırım Olanaklarının Tanıtımı İçin Yatırım Destek Ofisleri: Trc2 Bölgesi (Diyarbakır-Şanlıurfa Örneği)
2022
Dergi:  
International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)
Yazar:  
Özet:

Kalkınma ajansları; yerel düzeyde beşeri ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesi, proje hazırlama ve uygulama kültürünün yaygınlaştırılması, bölgeler arasında küresel düzeyde rekabetçiliklerin geliştirilmesi ve gerekli yatırım ortamının oluşturulması, yerel ihtiyaçların en doğru şekilde yansıtılması, ulusal politika ve hedeflerin yerel düzeyde hayata geçirilmesi, bölge kalkınmasının ulusal kalkınmaya katkısının en yüksek düzeye çıkarılması, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör arasındaki işbirliğinin geliştirmesi, yerel kaynakların etkin kullanımının sağlanması amacıyla kurulan kamu tüzel kuruluşlardır. Yerel düzeyde kalkınma amacına hizmet eden kamu tüzel kişiliğine sahip kalkınma ajanslarının bu amaca hizmet etmek amacıyla genel sekreterlik bünyesinde faaliyet gösteren yatırım destek ofisleri kurulmuştur. Yatırım destek ofisleri; bulunduğu ilin iş ve yatırım ortamının yerli ve yabancı yatırımcılara tanıtımını yapan, yatırımcıların kamu kurum ve kuruluşlarının görev ve yetki alanına giren izin ve ruhsat işlemlerinin tek elden takibini yerine getiren, yatırımcıların izlenmesi doğrultusunda çalışmalarını yürüten birimlerdir.

Çalışmada; Karacadağ Kalkınma Ajansı ve TRC2 Bölgesi içerisinde yer alan Şanlıurfa ve Diyarbakır Yatırım Destek Ofislerinin sürdürülebilir yerel ekonomik kalkınmada üstlendiği misyon ve vizyon  nitel araştırma yöntemi ile ortaya konulmuştur. Bu bağlamda; Şanlıurfa Yatırım Destek Ofisi; 4160 yatırımcı ve girişimciye yatırım danışmanlığı yapmış, ayakkabıcılar sanayi bölgesi projesi geliştirilmiştir. Ayrıca, Şanlıurfa Gıda İhtisas OSB kuruluş süreçlerini koordine etmiştir. Diyarbakır Yatırım Destek Ofisinin de ; 3944 yatırımcı ve girişimciye yatırım danışmanlığı yaptığı, Diyarbakır Lojistik Merkez Projesini takip ettiği ve organize sanayi bölgesinin altyapı çalışmaları geliştirmek için paydaşlarla birçok projeyi faaliyete geçirdiği görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Investment support offices for the promotion of business and investment opportunities, implementing regional development policies on a local basis: Trc2 Region (Diyarbakır-Shanlıurfa Example)
2022
Yazar:  
Özet:

Development agencies are public legal organizations established with the aim of developing the human and corporate capacity at the local level, spreading the culture of project preparation and implementation, developing competitiveness at the global level between regions and creating the necessary investment environment, the most accurate reflection of local needs, implementing national policies and objectives at the local level, maximizing the contribution of regional development to national development, developing cooperation between public institutions, civil society organizations and the private sector, and ensuring the effective use of local resources. Investment support offices that operate within the general secretariat of the public development agencies with legal personality serving for local development purposes have been established in order to serve this purpose. Investment support offices are entities that promote the business and investment environment of the province where they are to local and foreign investors, which perform the one-hand tracking of the license and license transactions that enter the duty and competence of the public institutions and organizations of investors, which carry out their work in accordance with the monitoring of investors.

In the study; Karacadağ Development Agency and the TRC2 area located in the Sanlıurfa and Diyarbakır Investment Support Office undertaken the mission and vision quality research method in sustainable local economic development. In this context; Sanlıurfa Investment Support Office; 4160 investors and entrepreneurs have made investment consultancy, the shoe industry area project has been developed. He also coordinated the processes of organizing the Food Specialist OSB. The Diyarbakır Investment Support Office has also done investment advice to 3944 investors and entrepreneurs, followed the Diyarbakır Logistics Center Project and implemented many projects with stakeholders to develop the infrastructure work of the organized industrial area.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 471
Atıf : 341
2023 Impact/Etki : 0.022
International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)