Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
 İndirme 1
Yabancı Dil Öğretiminde Sanal Gerçeklik Çalışmalarının Sistematik İncelemesi
2022
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda öğretim teknolojilerinde yaşanan gelişmeler, yabancı dil öğretim süreçlerinde sanal gerçekliğin kullanımını mümkün kılmıştır. Ancak teknik bilgi eksikliği ve sanal gerçekliğin potansiyelinin ve dil öğretiminde kullanılabilirliğinin farkında olunmaması sanal gerçekliğin yaygın olarak kullanılmamasına neden olmuştur. Bu nedenle bu çalışmada sanal gerçeklik teknolojisinin yabancı dil öğretim süreçlerinin iyileştirilmesine yönelik kullanılabilirliğini ve etkisini gösterebilmek için bu alandaki çalışmalar sistematik olarak incelenmiştir. Bu kapsamda üç büyük veri tabanında ilgili taramalar yapılmış ve 46 çalışma araştırma kapsamına alınmıştır. Bu çalışmalar içerik analizi yöntemi ile araştırma yöntemleri, veri toplama araçları, hedeflenen dil alanları, örneklem düzeyleri ve örneklem büyüklükleri açısından detaylı bir şekilde incelenmiş ve sonuçlar rapor edilmiştir. Elde edilen sonuçlar, araştırma yöntemlerinin, veri toplama araçlarının, hedeflenen dil alanlarının, örneklem düzeylerinin ve örneklem büyüklüklerinin çalışmanın amacına ve kapsamına göre farklılık gösterdiğini göstermektedir. Son olarak çalışmada elde edilen sonuçlara dayalı olarak gelecekte yapılacak araştırmalar için bazı önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Systematic Review of Virtual Reality Studies in Foreign Language Teaching
2022
Yazar:  
Özet:

In recent years, the developments in teaching technologies have made it possible to use virtual reality in foreign language teaching processes. But the lack of technical knowledge and the lack of awareness of the potential and availability of virtual reality in language teaching has led to the unusual use of virtual reality. Therefore, in this study, studies in this field have been systematically studied to show the availability and impact of virtual reality technology towards improving foreign language teaching processes. Three major databases have been scanned and 46 studies have been taken into the scope. These studies have been thoroughly studied and results in terms of research methods, data collection tools, targeted language areas, sampling levels and sampling sizes. The findings show that research methods, data collection tools, targeted language fields, sampling levels and sampling sizes differ according to the purpose and scope of the study. On the basis of the results obtained in the study, some recommendations were made for future research.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.656
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)