Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
Monolitik Zirkonya - Rezin Siman Bağlantısına Farklı Yüzey İşlemlerinin Etkisi
2018
Dergi:  
7tepe Klinik
Yazar:  
Özet:

GİRİŞ ve AMAÇ: Bu çalışmanın amacı, monolitik zirkonya restorasyonlara uygulanan kumlama ve farklı içerikli primerlerin monolitik zirkonya ile rezin siman arasındaki bağlantı dayanımına etkisini incelemektir. YÖNTEM ve GEREÇLER: 10 mm çapında 3 mm yüksekliğinde 50 adet disk şeklinde monolitik zirkonya örnek rastgele 5 gruba ayrıldı (n=10): Grup 1, kontrol grubu; Grup 2, Al2O3 ile kumlama; Grup 3, kumlama+Monobond Plus uygulaması; Grup 4, kumlama+Z-Prime Plus uygulaması; Grup 5, kumlama+Alloy Primer uygulaması olarak belirlendi. Örneklerin işlem gören yüzeylerine kompozit rezin siman polimerize edildi. Simantasyon işlemi sonrası örnekler 24 saat distile suda bekletildi ve üniversal test cihazı ile makaslama bağlanma dayanımı testi uygulandı. Sonuçların istatistiksel analizi tek yönlü ANOVA ile yapıldı ve sonrasında Tukey HSD testi kullanılarak gruplara ait ortalamalar karşılaştırıldı. Sonuçlar a=0.05 için anlamlı kabul edildi. BULGULAR: En yüksek makaslama bağlantı dayanım değerini grup 4 (14.67 ± 1.78 MPa) gösterirken, en düşük makaslama bağlantı dayanım değerini grup 1 (2.05 ± 0.58 MPa) gösterdi. Primer uygulanan gruplar kumlama ve kontrol grubuna göre istatistiksel olarak anlamlı şekilde yüksek makaslama bağlantı dayanım değerleri gösterdi (p<0.05). TARTIŞMA ve SONUÇ: Fosfat monomer içerikli primer kullanımının kumlama ile kombine edilmesi monolitik zirkonya ile rezin siman arasındaki bağlantı dayanım değerini arttırabilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Monolithic Zirconia - The Effect of Different Surface Processes on Resin Siman Connection
2018
Dergi:  
7tepe Klinik
Yazar:  
Özet:

Introduction and Purpose: The aim of this study is to explore the impact of monolithic zirconium restorations applied to the welding and the resistance of the link between monolithic zirconium and resin siman of different content primates. Methods and Requirements: A monolithic zirconium sample in the form of 50 disks at a diameter of 10 mm at a height of 3 mm was randomly divided into 5 groups (n=10): Group 1, control group; Group 2, with Al2O3 kuming; Group 3, kuming+Monobond Plus application; Group 4, kuming+Z-Prime Plus application; Group 5, kuming+Alloy Primer application. The processed surfaces of the samples were polymerized. The samples after the simulation process were kept in distilled water for 24 hours, and the universal test device was applied to the scratch connection resistance test. The statistical analysis of the results was carried out with one-way ANOVA and then the average of the groups was compared using the Tukey HSD test. The results were considered meaningful for a=0.05 . RELATED: The highest measurement link resistance value was shown in group 4 (14.67 ± 1.78 MPa), while the lowest measurement link resistance value was shown in group 1 (2.05 ± 0.58 MPa). Primary applied groups showed statistically significantly high measurement connection resistance values (p<0.05) according to the kumulation and control group. The combination of the primary use of phosphate monomer content with kumulation can increase the link resistance value between monolithic zirconium and resin siman.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












7tepe Klinik

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 329
Atıf : 87
7tepe Klinik