Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 51
 İndirme 10
OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ DÖRDÜNCÜ SINIF ÖĞRETMEN ADAYLARININ ARAŞTIRMA PROJESİ DERSİNE YÖNELİK GÖRÜŞLERİNİN İNCELENMESİ
2021
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, okul öncesi öğretmenliği bölümü dördüncü sınıf öğretmen adaylarının araştırma projesi dersinde yaşadıkları sorunlara yönelik görüşlerini derinlemesine incelemek ve bu sorunların üstesinden gelebilmek için bazı çözüm yolları ortaya koymaktır. Bu amaç çerçevesinde araştırmacılar araştırma boyunca “1. Okul öncesi öğretmen adaylarının Araştırma Projesi dersine ilişkin görüşleri nelerdir?”, “2. Okul öncesi öğretmen adaylarının Araştırma Projesi dersinin uzaktan eğitim yoluyla öğretilmesine ilişkin görüşleri nelerdir?”, “3. Okul öncesi öğretmen adaylarının Araştırma Projesi dersi için konu seçerken karşılaştıkları sorunlar nelerdir?” ve “4. Okul öncesi öğretmen adaylarının Araştırma Projesi dersinde karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik önerileri nelerdir?” sorularına yanıt aramaya çalışmışlardır. Araştırma nitel araştırma desenlerinden, olgubilim (fenomenoloji) deseni kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Çalışma grubu, amaçlı örneklem yöntemi doğrultusunda kolay ulaşılabilir örnekleme tekniği kullanılarak seçilmiştir. Bu doğrultuda araştırmanın çalışma grubu 12 okul öncesi öğretmen adayından oluşmaktadır. Katılımcılar K1, K2, K3, K4…… ve K12 biçiminde kodlanmıştır. Veriler yarı yapılandırılmış görüşme formu ile toplanmıştır. Toplanan veriler betimsel analiz yöntemi ile çözümlenmiştir. Bu doğrultuda okul öncesi öğretmenliği dördüncü sınıf öğretmen adayları araştırma projesi dersine yönelik görüşlerini; 1. Duygusal düşüncelerini olumlu ve olumsuz olarak iki şekilde ifade etmişlerdir. 2. Dersin kazanımlarını ise bilimsel bir bakış açısı, aktif öğrenmeye teşvik, akademik alanda deneyim, kalıcı öğrenme ve pratiklik olarak sıralamışlardır. Araştırma Projesi dersinin uzaktan eğitim yoluyla öğretilmesine ilişkin görüşleri; dersten verim alamama, iletişim sorunu, kaynak ve hedef kitleye ulaşamama ve derse adapte olamama şeklinde sıralamışlardır. Araştırma Projesi dersi için konu seçerken karşılaştıkları problemleri; özgün konu, sınırlı kaynak, grup içi sorunlar, analiz, doğru bilgi, literatür taraması, kapsam genişliği ve konu seçiminde alan şeklinde sıralamışlardır. Son olarak katılımcılar derse yönelik 1. çalışma grubundaki kişi sayısı, 2. konu seçimi, 3. akademisyen desteği ve dönütü, 4. kitap okuma, 5. dersin öğretim programında bulunma zamanı gibi birtakım önerilerde bulunmuşlardır. Bulgular doğrultusunda araştırmacılar bu dersin daha etkili ve verimli bir şekilde işlenebilmesi için dersin programdaki yerinin son sınıfta olmaması gerektiği, konu seçiminde öğrencinin ilgisinin göz önünde bulundurulması gerektiği, çalışma grubunun mümkün olduğunca bireysel ya da en az kişi ile yapılması gerektiği, ders öncesi ön hazırlık niteliğinde uygulamalı bir çalışmanın akademisyen rehberliğinde uygulamalı bir şekilde öğrencilere aşamalı bir biçimde anlatılması gerektiği, dersin amacına yönelik kaynakları okumaları için yönlendirilme yapılması, akademisyen-öğrenci iletişiminin sürekliliği şeklinde birtakım sonuçsal önerilerde bulunmuşlardır.

Anahtar Kelimeler:

School Pre-School Teacher's Fourth SINIF Teacher's Research Project Candidate's Review of Oriented Opinions
2021
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to thoroughly examine the views of the fourth-class teachers candidates on the problems they experience in the research project course and to reveal some solutions to overcome these problems. In the context of this goal, the researchers throughout the research "1. What are the views of pre-school teachers candidates on the Research Project course?“2” What are the views of pre-school teachers candidates on the teaching of the Research Project course through distance learning?“Three” What are the problems that pre-school teacher candidates face when choosing the subject for the Research Project lesson?” and “4. What are the suggestions of the pre-school teachers candidates to solve the problems encountered in the Research Project course?" They tried to find answers to their questions. The research was carried out by using the phenomenological design of the research patterns. The work group was selected using the easy-to-access sample technique according to the purpose sampling method. The research group consists of 12 pre-school teachers candidates. Participants are coded in K1, K2, K3, K4... and K12. The data is collected in a semi-configured interview form. The data collected is analyzed by visual analysis method. In this regard, pre-school teaching fourth-class teachers candidates have their views on the research project course; 1. They expressed their emotional thoughts in both positive and negative ways. 2nd The courses have ranked their achievements as a scientific perspective, encouraging active learning, experience in the academic field, permanent learning and practicality. The research project has ranked its views on the teaching of the course through distance learning in the form of failure to get out of the course, communication problems, resource and target audience failure and failure to adapt to the course. The problems they encounter when choosing the subject for the research project course; the original subject, limited resources, group problems, analysis, correct information, literature scan, scope width and field in the subject selection. Finally, the number of participants in the 1st study group, 2nd subject selection, 3rd academic support and turnover, 4. The book read a number of recommendations, such as the time of attendance in the 5th class curriculum. According to the findings, the researchers have found a series of conclusive suggestions that the place of the course in the program should not be in the last class, that the interest of the student in the subject choice should be taken into account, that the work group should be done with as individual as possible or at least persons, that an applied study in the form of pre-class preparation should be practically taught gradually to the students under academic guidance, that the guidance should be made for them to read the resources for the purpose of the course, that the continuity of academic-student communication should be made.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.580
2023 Impact/Etki : 0.028
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)