Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
Karpal tünel sendromunda düşük yoğunluklu lazer tedavisi ile çoklu dalga kilitli sistem lazer tedavisinin karşılaştırmalı değerlendirilmesi: retrospektif bir çalışma
2023
Dergi:  
Journal of Exercise Therapy and Rehabilitation
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmada, Karpal Tünel Sendromunun tedavisinde kullanılan Düşük Yoğunluklu Lazer terapisi (DYLT) ve Çoklu Dalga Kilitli Sistem (ÇDKS) Lazer terapisi uygulamalarının klinik ve fonksiyonel parametreler üzerine olan etkilerinin değerlendirilmesi amaçlandı. Yöntem: Çalışmada, hafif-orta dereceli karpal tünel sendromlu 60 hasta, 3 grupta retrospektif olarak değerlendirildi. Grup I DYLT, Grup II ÇDKS Lazer terapisi, Grup III herhangi bir lazer uygulaması yapılmayan splint, ev egzersiz programı ve hasta eğitimi verilen hastalardan oluşuyordu. Hastaların dosyalarından başlangıçta, 4. Haftada ve 12. Haftada Vizüel Analog Skala (VAS), El Kavrama Gücü ölçümü ve Boston Karpal Tünel Sorgulama Anketi ölçümleri değerlendirildi. Bulgular: Grup I ve Grup II’de 4. ve 12. haftada başlangıca göre tüm parametrelerde istatistiksel olarak anlamlı düzeyde iyileşme görüldü. Grup III'te ise el kavrama gücü ölçümlerinde ve Boston-Fonksiyonel Durum ölçeğinde 4. haftada başlangıca göre istatistiksel olarak anlamlı fark bulunamadı. Başlangıç ile 4. hafta arasındaki değişimler tüm parametreler açısından Grup I ve Grup II'de Grup III'e göre istatistiksel olarak anlamlı düzeyde daha iyi bulundu. Grup I ve II arasında ise VAS ve el kavrama gücü iyileşmeleri açısından istatistiksel olarak anlamlı fark bulunamadı ama Boston-Semptom Şiddet Skalasındaki iyileşme Grup II’de Grup I’e göre istatistiksel olarak anlamlı düzeyde daha belirgin bulundu. Sonuç: Hem DYLT hem de ÇDKS Lazer terapisi karpal tünel sendromunun semptomlarını kontrol altına almak için splintleme ve egzersizle birlikte konservatif tedavi seçeneği olabilir. ÇDKS lazer terapisi semptom şiddetini azaltmada DYLT’e üstün olabilir.

Anahtar Kelimeler:

Comparative Evaluation Of Low-level Laser Therapy and Multi-wave Locked System Laser Therapy For Carpal Tunnel Syndrome: A Retrospective Study
2023
Yazar:  
Özet:

Purpose: This study aimed to evaluate the effects of Low-Level Laser Therapy (LLLT) and Multi-Wave Locked System (MLS) Laser Therapy on clinical and functional parameters in Carpal Tunnel Syndrome. Methods: In the study, 60 patients with mild-moderate carpal tunnel syndrome were evaluated retrospectively in 3 groups. Group I; LLLT, Group II; MLS Laser therapy, Group III; It consisted of patients who did not receive any laser application and were given splints, a home exercise program and patient education. Visual Analogue Scale (VAS), Hand Grip Strength measurement and BOSTON Carpal Tunnel Questionnaire measurements were evaluated from the patients' files at baseline, 4th week and 12th week. Results: Statistically significant improvements were observed in all parameters in Group I and Group II at 4 weeks and 12 weeks compared to baseline. Group III showed no significant differences in grip strength measurements and the BOSTON Functional Status Scale at 4 weeks compared to baseline. The changes between baseline and 4 weeks were statistically significantly better in Group I and Group II compared to Group III for all parameters. No significant difference was found between Group I and Group II in VAS and grip strength improvements, but the improvement in Boston Symptom Severity Scale was significantly more prominent in Group II than in Group I. Conclusion: Both LLLT and MLS Laser Therapy can be considered as conservative treatment options along with splinting and exercise to control the symptoms of Carpal Tunnel Syndrome. MLS Laser Therapy may be superior to LLLT in reducing symptom severity.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Journal of Exercise Therapy and Rehabilitation

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 244
Atıf : 330
2023 Impact/Etki : 0.035
Journal of Exercise Therapy and Rehabilitation