Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
Toprak İçi Radon ve Karbondioksit Gaz Konsantrasyonlarının Değişiminin Depremler ile İlişkisinin İncelenmesi: Karabayır (Eskişehir) Örneği
2020
Dergi:  
Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Depremler ile toprak içi radon ve CO2 gaz konsantrasyonlarının değişimi birçok araştırmacı tarafından değerlendirilmektedir. Bu çalışmanın amacı, çalışma alanı olarak seçilen Eskişehir Karabayır mevkiinde Temmuz 2015-Ekim 2015 tarihleri arasında toprak içi günlük radon ve CO2 gaz konsantrasyonu ölçümleri ile Eskişehir ve çevresinde meydana gelen depremler arasındaki olası ilişkiyi araştırmaktır. Sonuçların değerlendirilmesinde, Ocak 2015 ile Kasım 2015 tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından kaydedilmiş depremler ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından ölçülen yağış, hava sıcaklığı, nemlilik, hava basıncı verilerinden yararlanılmıştır. Ölçülen toprak gazı radon konsantrasyonları 1600-18000 kB/m3 ve CO2 gazı konsantrasyonlarının 3100-21800 ppm (% 0.3-2.18) arasında değiştiği gözlenmiştir. Çalışmada bazı depremler ile ilişkili olabileceği düşünülen radon ve CO2 konsantrasyonlarındaki değişimler belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The change in the concentrations of radon and carbon dioxide in the soil Relationship with earthquakes: Karabayır (Eskişehir) Example
2020
Yazar:  
Özet:

The change in earthquakes and inland radon and CO2 gas concentrations is evaluated by many researchers. The objective of this study is to explore the possible relationship between the inland daily radon and CO2 gas concentration measurements between July 2015 and October 2015 in the location of Eskişehir Karabayır, which was chosen as the work area, and the possible relationship between the earthquakes that occurred in Eskişehir and its surroundings. In the evaluation of the results, from January 2015 to November 2015 the earthquakes recorded by the Kandilli Rasathanesi University of Boğaziçi and the Earthquake Research Institute and the meteorology General Directorate measured rain, air temperature, moisture, air pressure data were used. Measured soil gas radon concentrations were observed between 1600-18000 kB/m3 and CO2 gas concentrations varied between 3100-21800 ppm (% 0.3-2.18). The study identified changes in radon and CO2 concentrations that may be associated with some earthquakes.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of The Relationship Between The Change In Radon and Carbon Dioxide Soil Gas Concentrations and Earthquakes: Karabayir (eskisehir) Case Study
2020
Yazar:  
Özet:

The change of radon and CO2 gas concentrations due to earthquakes is evaluated by many researchers. The aim of this study is to investigate the possible relationship between daily radon and CO2 soil gas concentration measurements in July 2015-October 2015 and the earthquakes occurring in Eskişehir and its surroundings. In evaluation of the results, the earthquakes between January 2015 and November 2015 recorded by the Boğaziçi University Kandilli Observatory and Earthquake Research Institute and the precipitation, air temperature, humidity and air pressure data measured by the General Directorate of Meteorology were used.The measured soil gas radon concentrations were observed to vary between 1600-18000 kB/m3 and CO2 gas concentrations ranged between 3100-21800 ppm (0.3-2.18%). In this study, changes in radon and CO2 concentrations, which are thought to be related to some earthquakes, were determined.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.428
Atıf : 2.862
2023 Impact/Etki : 0.161
Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi