Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 25
 İndirme 1
Örgütsel Yeşil Davranışlara Yönelten Güdüler: Özel Okul Öğretmenleri Üzerine Nitel Bir Araştırma
2020
Dergi:  
İşletme Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç – Eğitim yarının dünyasını şekillendirecek ve geleceğin zorluklarıyla baş etmede faydalanılabilecek en etkili araçlardan biridir. Aynı zamanda eğitim sürdürülebilirliğe yönelik tutumsal değişimi başlatmada önemli bir role sahiptir. Diğer okullar gibi özel okullar da doğal çevre üzerindeki baskıyı azaltmada ve çevresel sürdürülebilirliği başarmada temel bir rol üstlenirler. Özel okulların öğretmenlerinden çevreyi olumlu etkileyecek veya çevreye yönelik olumsuz etkisini azaltacak yeşil davranışları rol model olma bilinciyle geliştirmeleri ve öğrencilerini etkilemeleri beklenir. Bu çalışmanın amacı özel okul öğretmenlerini yeşil örgütsel davranışları gerçekleştirmeye iten güdüleri tespit etmektir. Yöntem – Araştırmada nitel araştırma yöntemi kullanılmış ve iki ayrı ilde faaliyet gösteren üç farklı özel okulda görev yapan 20 öğretmen ile nitel görüşmeler yapılmıştır. Katılımcıların belirlenmesinde kartopu örneklem yöntemi kullanılmış, görüşmeler yüz yüze yapılmış ve görüşmelerin analizinde Maxqda 2018 nitel veri analiz programı tercih edilmiştir. Bulgular – Araştırmanın sonucunda, dört temada toplanabilen güdülerin (izlenim yönetimi güdüleri, yeşil güdüler, prososyal güdüler ve örgütsel vatandaşlık güdüleri) öğretmenleri yeşil örgütsel davranışa yönlendirdiği bulunmuştur. Tartışma – Öğretmenler izlenim yönetimi güdüleri kapsamında ekseriyetle öğrencileri üzerinde “örnek davranışlar sergileme” taktiği biçiminde, veliler üzerinde ise “kendini sevdirme” taktiği biçiminde yeşil örgütsel davranışları sergilemişlerdir. Ayrıca, çevresel sürdürülebilirlik kaygılarının yeşil güdü olarak, toplumsal ve sosyal fayda sağlamanın prososyal güdü olarak yeşil örgütsel davranışları etkilediği bulunmuştur. Bazı öğretmenlerce yeşil davranışlar sergilemenin örgütsel vatandaşlık davranışı olarak algılandığı sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Guides to Organic Green Behaviors: A Qualified Research on Private School Teachers
2020
Yazar:  
Özet:

Goal - Education is one of the most effective tools that will shape the world of tomorrow and can be used in dealing with the challenges of the future. At the same time, education plays an important role in initiating behavioral change towards sustainability. Private schools, like other schools, play a key role in reducing the pressure on the natural environment and achieving environmental sustainability. The teachers of private schools are expected to develop green behaviors that will have a positive impact on the environment or reduce their negative impact on the environment with the consciousness of being a role model and to influence their students. The aim of this study is to identify the motivations that drive private school teachers to implement green organizational behaviors. Method - In the research, the quality research method has been used and two separate provinces operate in three different private schools with 20 teachers have been conducted in qualifying conversations. In the identification of participants, the paper sample method was used, the conversations were made face-to-face, and in the analysis of the conversations, the 2018 quality data analysis program was preferred. Results - The study found that the motivations that can be gathered in four topics (the motivations of the management of the performance, the green motivations, the prosocial motivations and the motivations of organizational citizenship) directed teachers to the green organizational behavior. Debate - Teachers have exhibited green organizational behaviors in the form of the "example behavior" tactics on their students in the framework of the impression management drives, while on the guardians in the form of the "self-love" tactics. It has also been found that environmental sustainability concerns have influenced green organizational behavior as a green drive, and that social and social benefits have influenced green organizational behavior as a prososial drive. Some teachers have come to the conclusion that showing green behaviors is perceived as organizational citizenship behavior.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








İşletme Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.210
Atıf : 9.971
2023 Impact/Etki : 0.424
İşletme Araştırmaları Dergisi