Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
Transhümanizm ve Biyoetik Kavramları Bağlamında Avatar II: Suyun Yolu Filminin Değerlendirilmesi
2024
Dergi:  
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı transhümanizm ile biyoetik kavramları bağlamında Avatar II: Suyun Yolu filminin içerik değerlendirmesini yapmaktır. İnsanın teknoloji ile evrilmesiyle insan ötesi bir varlığa dönüşme serüvenini ve ruh olarak insanın doğa ile etkileşimini içermesi bakımından bu film tercih edilmiştir. İçerik analizi yöntemiyle transhümanizm ve biyoetik kavramlarının birbirleri ile bağlantıları ve görüş ayrılıkları ele alınmıştır. Film, doğa ile uyumlu bir yaşamın önemini vurgularken, aynı zamanda transhümanizmin savunduğu fiziksel ve bilişsel yeteneklerin geliştirilmesi ve doğal sınırların aşılması amacına uygun örnekler de sunmaktadır. Filmde biyoetik prensiplerden hareket ederek insan merkezci yaklaşımın, diğer canlılar üzerindeki insan hegemonyasına izin verdiği tespit edilmiştir. Ayrıca filmde savaşan askerlerin bedensel mükemmele erişmek için kullandığı siborg tarzı makineler ile insanın doğaya hükmetme isteği tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of Avatar Ii: The Way Of Water In The Context Of Transhumanism and Bioethics
2024
Yazar:  
Özet:

This study aims to conduct a content analysis of "Avatar II: The Way of Water" in the context of transhumanism and bioethics. The film is chosen for its portrayal of the journey of humanity evolving through technology, transforming into a post-human entity, and depicting the interaction of the human spirit with nature. The content analysis explored links and disagreements between transhumanism and bioethics. The film provides examples aligning with transhumanism's goal of enhancing human physical and cognitive abilities, exceeding natural limits, raising bioethical concerns. The film emphasizes a harmonious life with nature, supporting transhumanism's objectives to enhance abilities beyond natural limits. Additionally, it portrays the human inclination to dominate nature through cyborg-style machines employed by soldiers pursuing physical perfection.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 507
Atıf : 4.475
2023 Impact/Etki : 0.2
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi