Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 10
Domates rizosferindeki fungusların domatesteki solgunluk etmeni Fusarium oxysporum f.sp. lycopersici’ye karşı antagonistik etkilerinin araştırılması
2022
Dergi:  
Türkiye Biyolojik Mücadele Dergisi
Yazar:  
Özet:

Domateste Fusarium oxysporum f.sp. lycopersici (FOL)’nin hastalık oluşturmasını engellemeye yönelik olarak yürütülen bu çalışmada, domates rizosferinden 29 fungus türü izole edilmiştir. Aspergillus ve Penicillium türlerinin hepsi in vitro’da FOL’ün miseliyal gelişmesini değişen oranlarda engellemişlerdir. Bu fungusların hepsi PDA besi yerinde inhibisyon zonu oluştururken bazıları miseliyal gelişmeyi engelleyici, bazıları da uçucu ve uçucu olmayan antibiyotik etkileriyle ön plana çıkmıştır. Trichoderma türleri çok düşük oranda elde edilmiş olmasına rağmen, in vitro’da miseliyal gelişme hızı, uçucu ve uçucu olmayan antibiyotik üretimleriyle FOL’ü baskılama özelliği göstermişlerdir. FOL’ün domates bitkilerinde hastalık oluşturmasını A. flavus, P. griseofulvum ve T. aggressivum sırasıyla %26.3, 31.6 ve 21.1 oranlarında engellemişlerdir. Hastalık oluşumunu en iyi engelleyen fungus %78.9 etki oranıyla T. brevicompactum olmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of The Antagonistic Effects Of Tomato Rhizosphere Fungi Against Fusarium Oxysporum F.sp. Lycopersici, The Causal Agent Of Tomato Wilt Disease
2022
Yazar:  
Özet:

In this research on the biological control of tomato wilt disease caused by Fusarium oxysporum f.sp. lycopersici (FOL), a total of 29 candidate fungal antagonists were isolated from tomato rhizospheres. All of the tested Aspergillus and Penicillum species inhibited the in vitro mycelial growth of FOL but at different levels. While all these fungi produced inhibition zones on PDA medium, some of them preceded with their volatile and non-volatile antibiotics or mycelial competition. Trichoderma species, which were isolated at low frequency, exhibited a suppressive effect on the mycelial growth rate of FOL via volatile and non-volatile antibiotic production in vitro. In addition, Aspergillus flavus, Penicillium griseofulvum and Trichoderma aggressivum inoculation inhibited disease incidence in plants by 26.3%, 31.6% and 21.1%, respectively. However, T. brevicompactum was the most effective fungus; it reduced the incidence of disease by 78.9%.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Türkiye Biyolojik Mücadele Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri; Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 36
Atıf : 10
2023 Impact/Etki : 0.333
Türkiye Biyolojik Mücadele Dergisi