Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 13
 İndirme 1
Evaluation of third molar agenesis associated with hypodontia and oligodontia in turkish pediatric patients
2020
Dergi:  
European Oral Research
Yazar:  
Özet:

Purpose: To evaluate the association between third molar (M3) agenesis and hypodontia and oligodontia in pediatric patients by using panoramic radiography. Materials and Methods: Panoramic radiographs of 1,471 patients (899 females; 572 males) and 5,884 teeth were retrospectively evaluated. The age and gender of the patients were recorded. Patients ages 9-15 years old were included in the study. The mean age was 12.76. The agenesis of M3 teeth and the relationship between M3 agenesis and hypodontia and oligodontia were recorded according to findings from the upper and lower jaw, in both the right and left locations, along with the number of M3 with agenesis. Data were analyzed using chi-square and McNemar tests (p<0.05). Results: A total of 1,319 (89.7%) patients had all M3 teeth present in the mouth, while the other 152 (10.3%) had congenital agenesis in one or more teeth. The number of teeth in which M3 agenesis was seen, in order of the number of missing teeth, was one (2.6%), two (2.4%), three (1.0%) and four (4.3%). Hypodontia was detected in 37 patients and oligodontia was detected in 3 patients. Conclusion: The prevalence of M3 agenesis varies from one population to another. One of the dental anomalies associated with M3 agenesis is hypodontia and oligodontia. In this study, M3 agenesis varied in terms of region and gender; hypodontia was also significantly higher in patients with missing mandibular M3.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










European Oral Research

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 548
Atıf : 344
European Oral Research