Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 8
OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERİNİN SINIF YÖNETİM BECERİLERİNİN FARKLI DEĞİŞKENLER AÇISINDAN İNCELENMESİ
2023
Dergi:  
Uluslararası Liderlik Eğitimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

ÖZET Bu çalışma okul öncesi öğretmenlerinin sınıf yönetim becerilerini çeşitli değişkenler açısından incelemeyi amaçlamaktadır. Çalışma nicel verilerin nitel verilerle desteklendiği açımlayıcı sıralı karma yöntem deseniyle kurgulanmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu Uşak ilinde devlet okullarında ve özel okullarda görev yapan 383 okul öncesi öğretmeni oluşturmaktadır. Araştırmanın sonuçlarına göre okul öncesi öğretmenlerinin sınıf yönetim becerileri cinsiyete, sınıfta yardımcı personelin bulunup bulunmamasına, öğrenci sayısına, öğretmenin görev yaptığı yaş grubuna göre farklılaşmadığı ancak öğretmenlerin; kıdemlerine, devlet kurumunda ya da özel kurumda çalışma durumlarına, eğitim düzeylerine, yaşlarına göre ise anlamlı olarak farklılaştığı tespit edilmiştir. Öğretmenlerle yapılan görüşmelerden elde edilen bulgulara göre öğretmenlerin sınıf yönetiminde en çok çocukla iletişim kurma en az ise sesini yükseltme ve ceza verme yolunu tercih ettikleri; sınıf yönetim becerilerinin mesleki becerine en çok yetkin öğretmenlik becerisi kazanmada en az ise, zaman yönetimi kazanma, kendine olan güvenin artması ve motivasyonun artmasında etkisi olduğu belirlenmiştir. Çocukla etkileşim boyutunda ise öğretmenlerin iletişim şekli olarak en fazla sıcak ve sevecen iletişimi en az ise sesini yükseltme/bağırma ve iletişimi kesme şeklini tercih ettikleri görülmektedir. Öğretmenler, sınıf içindeki iletişim şekillerinin sınıf yönetimine en fazla etkisinin öğretmenin iletişiminin çocukların davranışlarını olumlu olarak etkilediği yönünde en az ise çocukların sorun çözme becerilerine katkı sağlaması şeklinde olduğunu ifade etmişlerdir.

Anahtar Kelimeler:

Examination Of Preschool Teachers' Classroom Management Skills In Terms Of Different Variables
2023
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Uluslararası Liderlik Eğitimi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Uluslararası Liderlik Eğitimi Dergisi