User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 ASOS INDEKS
 Views 8
OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERİNİN SINIF YÖNETİM BECERİLERİNİN FARKLI DEĞİŞKENLER AÇISINDAN İNCELENMESİ
2023
Journal:  
Uluslararası Liderlik Eğitimi Dergisi
Author:  
Abstract:

ÖZET Bu çalışma okul öncesi öğretmenlerinin sınıf yönetim becerilerini çeşitli değişkenler açısından incelemeyi amaçlamaktadır. Çalışma nicel verilerin nitel verilerle desteklendiği açımlayıcı sıralı karma yöntem deseniyle kurgulanmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu Uşak ilinde devlet okullarında ve özel okullarda görev yapan 383 okul öncesi öğretmeni oluşturmaktadır. Araştırmanın sonuçlarına göre okul öncesi öğretmenlerinin sınıf yönetim becerileri cinsiyete, sınıfta yardımcı personelin bulunup bulunmamasına, öğrenci sayısına, öğretmenin görev yaptığı yaş grubuna göre farklılaşmadığı ancak öğretmenlerin; kıdemlerine, devlet kurumunda ya da özel kurumda çalışma durumlarına, eğitim düzeylerine, yaşlarına göre ise anlamlı olarak farklılaştığı tespit edilmiştir. Öğretmenlerle yapılan görüşmelerden elde edilen bulgulara göre öğretmenlerin sınıf yönetiminde en çok çocukla iletişim kurma en az ise sesini yükseltme ve ceza verme yolunu tercih ettikleri; sınıf yönetim becerilerinin mesleki becerine en çok yetkin öğretmenlik becerisi kazanmada en az ise, zaman yönetimi kazanma, kendine olan güvenin artması ve motivasyonun artmasında etkisi olduğu belirlenmiştir. Çocukla etkileşim boyutunda ise öğretmenlerin iletişim şekli olarak en fazla sıcak ve sevecen iletişimi en az ise sesini yükseltme/bağırma ve iletişimi kesme şeklini tercih ettikleri görülmektedir. Öğretmenler, sınıf içindeki iletişim şekillerinin sınıf yönetimine en fazla etkisinin öğretmenin iletişiminin çocukların davranışlarını olumlu olarak etkilediği yönünde en az ise çocukların sorun çözme becerilerine katkı sağlaması şeklinde olduğunu ifade etmişlerdir.

Keywords:

Examination Of Preschool Teachers' Classroom Management Skills In Terms Of Different Variables
2023
Author:  
Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles










Uluslararası Liderlik Eğitimi Dergisi

Journal Type :   Uluslararası

Uluslararası Liderlik Eğitimi Dergisi