Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 7
 İndirme 1
Düşük Doğum Ağırlıklı Bebeklerin Annelerinin Karakteristik Özellikleri
2016
Dergi:  
Journal of Human Rhythm
Yazar:  
Özet:

Sağlıklı toplumları, sağlıklı bireyler oluşturur. Bireylerin sağlıklı olması ise doğum öncesi, doğum esnası ve doğum sonrasında bireyleri etkileyen birçok nedene bağlıdır. Gestasyon yaşına bakılmaksızın doğum ağırlığı 2500 gr’dan daha az olan bebeklere düşük doğum ağırlıklı bebek denir. Düşük doğum ağırlıklı yenidoğanlar tüm dünyada mortalite ve morbiditesi yüksek yeni doğan grubunu oluşturur. Düşük doğum ağırlığının anneye ait risk faktörlerini belirlemek ve engellemeye yönelik girişimleri geliştirmek, hem bebek ölüm hızını azaltacak hem de yaşayanların morbidite oranını düşürmede etkili olacaktır. Bu çalışmanın amacı düşük doğum ağırlıklı bebeği etkileyen anneye ait risk faktörlerin belirlenmesidir. Bu şekilde düşük doğum ağırlığına yol açan faktörleri belirleyip, engellemekle daha sağlıklı yenidoğanlara ulaşıp, yaşam kalitesi yüksek bireylerin oluşturduğu sağlıklı toplumlara erişmek mümkün olacaktır. Anahtar Kelimeler: Düşük doğum ağırlıklı bebek, anneye ait faktörler Abstract

Anahtar Kelimeler:

Features of low birth babies' mothers
2016
Yazar:  
Özet:

Healthy people are healthy people. The health of individuals depends on many reasons affecting individuals before birth, during birth and after birth. Babies with a birth weight less than 2500 gr, regardless of pregnancy age, are called babies with a low birth weight. Low birth weight newborns form a group of newborns with high mortality and morbidity around the world. Identifying the risk factors of the mother's low birth weight and developing efforts to prevent it will both reduce the rate of baby death and reduce the rate of morbidity of the living. The aim of this study is to determine the risk factors of the mother affecting a low-born baby. In this way, it will be possible to identify the factors that lead to low birth weight, to reach healthier newborns by preventing them, and to access healthy societies that are formed by high quality of life individuals. Keywords: Low birth weight baby, mother's factors Abstract

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Journal of Human Rhythm

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 184
Atıf : 475
Journal of Human Rhythm