Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 2
OVERVIEW OF LANGUAGE LEARNING IN SENSE RELATION: SAMENESS AND OPPOSITENESS
2018
Dergi:  
IDEAS
Yazar:  
Özet:

This article is about overview of language learning in sense relation. The aim of this article is to know sameness and oppositeness in sense relation of language learning. The method was based on library research. Study about language, so study about the meaning of that language because language is a tool of communication to each other. Semantic is study about the meaning, the meaning of a language could be seen from its relationship between words. The sense of one word is related to another sense. In this case, the result of this research is there are two main groups of sense relations. The first group is the sense relations with regard to the similarity or sameness (synonymy, hyponymy, entailment, paraphrase, metonymy, anaphora, presupposition). The second one is the sense relations of oppositeness (antonymy, anomaly, ambiguity, polysemy, homonymy, contradiction). Those are explained in this article.

Anahtar Kelimeler:

0
2018
Dergi:  
IDEAS
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










IDEAS

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 477
Atıf : 244
2023 Impact/Etki : 0.337
IDEAS