Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 6
Croatian Public Relations Terminology – Overview and Guidelines for Terminological Regulation
2017
Dergi:  
Communication Management Review
Yazar:  
Özet:

In this paper, the authors give an overview of Croatian terminology in public relations and point out its functional stratification and the need for its regulation, for which they present specific guidelines. Using examples of synonymous pairs and sequences in public relations terminology currently used in Croatian they demonstrate in detail the application of basic and supplemental principles of terminology standardization and explain the criteria based on which a certain term is given precedence over another or others in the terminology standardization process. In the final chapter guidelines are provided for the compilation of a relevant, corpus-based and normative public relations dictionary conceptualized in line with topical e-lexicography criteria in relation to specialized (terminology) dictionaries. The appendix to this paper contains a brief normative monolingual Croatian public relations dictionary.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Communication Management Review

Dergi Türü :   Uluslararası

Communication Management Review