Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 3
THE CRITIQUE OF CLASSICAL POLITICAL ECONOMY IN FOUCAULT’S ANALYTICS OF POWER AND GOVERNMENT
2016
Dergi:  
FLSF Felsefe ve Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Foucault’nun klasik politik iktisada ilgisi iktisadi düşünceleri teorilerin bilimsel yapıları, argümanları ve yöntemleri bağlamında kronolojik biçimde açıklayan tipik iktisadi düşünceler tarihi araştırmalarının bir parçası olarak anlaşılamaz. Bunu yerine, Foucault 1750’lerden sonra klasik politik iktisadın modern iktidar ve yönetimsel rasyonalitesinin ve araçlarının oluşumunda nasıl esaslı ve kritik bir rol oynadığını göstermeyi amaçlamıştır. Foucault’nun iktidar ve yönetim üzerine kapsamlı ve sıra dışı tarihsel analizi klasik politik iktisadı şimdi ve geçmişte siyasetin bir parçası olarak anlaşılmasına olanak tanıyor. Bu yazı ayrıca Foucault’nun iktidar ve yönetim analitiğinin ve tarihinin Adam Smith Problemi gibi iktisadi düşünce tarihinde uzunca tartışma konusu olmuş zorlu konulara farklı bir şekilde yaklaşılması yolunda ve David Ricardo’nun politik iktisadı gibi liberal yönetimsellik için önemli isimleri ve teorileri yorumlamada yeni yollar açma potansiyeli olduğunu gösteriyor

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






FLSF Felsefe ve Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

FLSF Felsefe ve Sosyal Bilimler Dergisi