Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 9
 İndirme 1
Yapım İşlerinde Kamu-Özel Sektör İşbirliği (KÖİ), Riskler ve Paylaşım
2022
Dergi:  
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kamu-Özel Sektör İşbirliği (KÖİ) modelleri tüm dünyada pek çok alanda yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu modellerde, yatırım maliyetleri, yapım ve işletme süreleri yanında birçok belirsizlik ve/veya riskler bulunmakta, kamu yararının gözetildiği projelerde risklerin etraflıca irdelenmesi ve analiz edilmesi ise kaçınılmaz olmaktadır. Belirsizlikleri nedeniyle, dünya çapında, kamu-özel sektör işbirliği çerçevesinde ortaya çıkabilecek olası risklere odaklanılmakta ve risk arz eden faktörler araştırmaya değer görülmektedir. Bu çalışmada, 2000-2019 yılları arasında yayımlanmış KÖİ modellerinde risk paylaşımı ile ilgili araştırmalar, olası riskler ile kamu ve özel sektörler tercihleri ve gerçekleşen risk paylaşımları ile politik, hukuki, ekonomik, piyasa, proje, yapım, işletim vb. riskler açılarından ele alınmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Risk Allocation In Public Private Partnership (ppp) Construction Projects
2022
Yazar:  
Özet:

Public-Private Partnership (PPP) models are widely used in many sectors or areas all over the world. There are many uncertainties and/or risks besides investment, construction, operating costs and operation period ın these models. And it is vital to examine and analyze them by considering to public benefits. Due to possible risks that may arise within PPP cooperations, factors that affect risks are focused on studies worldwide. In this paper, possible political, market, economic, legislative, construction, operating etc. risks, risk alocation or shares in between partners are dealed with and considered.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.175
Atıf : 5.581
2023 Impact/Etki : 0.178
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi