Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
 İndirme 2
SEZAİ KARAKOÇ’UN ŞİİRLERİNDE METİNLERARASILIĞIN TEZAHÜRLERİ
2023
Dergi:  
Nüsha
Yazar:  
Özet:

Sezai Karakoç, seçkin şiirsel unsurlara ve yüksek sanatsal yeteneklere sahip bir şairdir. O şiirlerinde üslubun güzelliğini ve anlamın ihtişamını birleştirmiştir dinî alanda yaşanan deneyimler üzerine yazan şairler nadiren bu ikisini birleştirir. Bu niteliği, onu Türkiye'de ve hatta İslam dünyasında çağdaş İslam şiirinin öncülerinden biri olmasını sağlamıştır. Karakoç’un ustalıkla kullandığı sanatsal unsurlarda, dinî ve edebî çeşitli üsluplarda metinlerarasılık da vardır. Şiirleri, İslamî boyutlu semboller ve milli derinliği olan tarihi bir miras içermektedir. Özgünlük ve çağdaşlık ruhu kazandırdı. Aynı zamanda onun dizelerine asalet kazandıran ve çağdaşlığı yakalamasını sağlayan şeyde budur. Bu çalışma, Karakoç'un şiirindeki metinlerarasılığa, metinlerarasılığının varyasyonlarına ve örüntülerine ışık tutmayı hedeflerken, diğer yandan da işlevlerini ve muhteviyatını analitik bir yaklaşımla ortaya koymaya çalışmaktadır. Araştırmanın doğası, aşağıdaki konulara bölünmesini gerekli kılmıştır: Giriş: Türk Edebiyatı ve İslam Diyalektiği Sezai: Ekler ve Kökler Metinlerarasılık: Mahiyet ve Gaye Metinlerarasılık: Kalıpları ve Varyasyonları Metinlerarası Tezahürler: Kalıplar ve İşlevler Sonuç: Bulgular ve Öneriler

Anahtar Kelimeler:

The fate of the cattle in the cattle.
2023
Dergi:  
Nüsha
Yazar:  
Özet:

Sezai Karakoç is a poet with outstanding poetic elements and high artistic talents. In his poems he combined the beauty of the style and the glory of the meaning; the poets who write about the experiences in the religious field rarely combine these two. This character has made him one of the pioneers of contemporary Islamic poetry in Turkey and even in the Islamic world. In the artistic elements that Karakoç is skillfully used, there is also intertext in various religious and literary styles. Their poems contain a historic heritage of Islamic dimensions and national depth. The spirit of originality and contemporaryity. It is also in what gives his rows asleep and allows him to catch contemporaryness. This study aims to keep light on the intertext in Karakoç's poem, the variations and patterns of intertext, while on the other hand, it tries to reveal its function and magnificence with an analytical approach. The nature of the research has made it necessary to be divided into the following topics: Introduction: Turkish Literature and Islamic Dialogy Sezai: Additions and Roots Intertext: Mahiyet and Gaye Intertext: Shapes and Variations Intertext: Shapes and Functions Result: findings and suggestions

Anahtar Kelimeler:

Manifestation Of Intertextuality In Sezai Karakoc’s Poems
2023
Dergi:  
Nüsha
Yazar:  
Özet:

The poet Sezai Karakoc possessed outstanding poetic tools and high artistic abilities. In his poetry, he combined the beauty of style and the majesty of meaning, such features rarely combined by other religious poets. His talent qualified him to become one of the pioneers of contemporary Islamic poetry in Turkey and even the Islamic world. One of the artistic tools that Karakoc excelled in using is intertextuality in its various styles, be it religious or literary. His poems carried Islamic symbols and historical touch with a national dimension, which gave them the spirit of originality and contemporaneity at the same time. Accordingly, this study seeks to shed light on the intertextuality in Karakoç's poetry, in an attempt to reveal its variations and patterns on the one hand, and its functions and implications on the other, using the analytical criticism approach. The nature of the research required that it be divided into the following topics: Introduction: The dialectic of Turkish literature and Islam Sizai: Roots and Tributaries Intertextuality: Essence and Purpose Intertextual Manifestations: Patterns and Functions Conclusion: Findings and Recommendations.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Nüsha

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 176
Atıf : 125
2023 Impact/Etki : 0.075
Nüsha