Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 46
 İndirme 16
Uyarlanabilir Eğitsel Web Ortamlarının Öğrencilerin Akademik Başarılarına ve Motivasyonlarına Etkisi
2019
Dergi:  
Kastamonu Education Journal
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı uyarlanabilir olan, uyarlanabilir olmayan ve yüz yüze öğrenme etkinlikleri ile desteklenmiş uyarlanabilir web temelli öğrenme ortamlarının, öğrencilerin başarıları ve motivasyonları üzerindeki etkilerinin farklı olup olmadığını belirlemektir. Araştırmada iki faktörlü 3x2’lik faktöriyel desen kullanılmıştır. Araştırma deseninin birinci faktörü deneysel işlemleri içeren öğrenme ortamı (uyarlamaların bulunduğu web temelli öğrenme ortamı, uyarlamaların bulunmadığı web temelli öğrenme ortamı ve yüzyüze öğrenme etkinlikleri ile desteklenmiş uyarlamaların olduğu web temelli ortamı), ikinci faktörü ise öntest ve sontest ölçümlerini içeren ve başarının değişimini ortaya koyan tekrarlı ölçümlerdir. Araştırmanın bağımlı değişkenleri başarı ve motivasyondur. Araştırma 2013-2014 öğretim yılı bahar döneminde Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği ve Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümlerinin 2. sınıfında öğrenim görmekte olan ve Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı dersini alan 72 öğrenci ile yürütülmüştür. Elde edilen bulgulara göre yüzyüze öğrenme etkinlikleri ile desteklenmiş uyarlamaların olduğu web temelli ortamdaki başarı anlamlı olarak daha yüksektir. Farklı öğrenme ortamlarındaki öğrencilerin ürünlerinin incelenmesi sonucunda kullanılan ortam türlerinin öğrencilerin rubrik başarı puanlarını etkilemediği ortaya konmuştur. Ayrıca kullanılan öğrenme ortamlarına göre öğrencilerin motivasyonları arasında farklılık olmadığı tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Effects Of Adaptive Educational Web Environment On Students’ Academic Achievement and Motivation
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this research is to determine whether the effects of adaptive web-based learning(WBL) environment, non-adaptive WBL environment and adaptive WBL environment supported by face-to-face learning activities on the students’ achievement and motivation are different. A 3x2 factorial design was used in this study. The first factor of the research design is learning environment including experimental procedures (adaptive WBL environment, non-adaptive WBL environment and adaptive WBL environment supported by face-to-face learning activities) The second factor is repeated measures, which revealed the change of achievement including pre and post measurements. The dependent variables of the study are academic achievement and motivation. The research was conducted in 2013-2014 spring semester with 72 second-year students, who took the course of Basic Information Technology at Sakarya University, Education Faculty, Department of Primary Education, Primary Math Education and Science Education. In such a way that each group of 24 students, learning environments were formed as peer groups based on pretest. According to the findings, academic achievement in the adaptive WBL environment supplemented with face-to-face learning was significantly determined to be higher. As a result of the examination of the students’ products in different learning environments, it was shown that environment type did not influence students’ rubrics grade points. Moreover, there was no significant difference among students’ motivation according to their learning environment used.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Kastamonu Education Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.866
Atıf : 20.169
2023 Impact/Etki : 0.067
Kastamonu Education Journal