Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 54
 İndirme 17
GÖRSEL ŞİİR: AVAN GART ŞİİRDE BURJUVA ESTETİĞİN YIKIMI
2020
Dergi:  
Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bazen somut şiir ya da desen şiiri olarak da adlandırılan görsel şiir, en eski şiir türlerinden birisidir. Cizvit desenlerinden kaligrafik Çin metinlerine kadar uzanan tarihsel bir arkaplanda kendine yer bulan görsel şiir şairlere dil ve biçimi eğip bükerek denemeler yapma imkanı sağlamış ve kendilerine ait bir dil oluşturmalarına olanak sağlamıştır. Aynı zamanda, görsel şiir sanatçı ile okuru arasında daha önce eşi görülmemiş, kendiliğinden oluşan ve samimi bir bağ kurulmasına yardımcı olur. Burjuvanın öngördüğü ve dayattığı normların sanatı hayattan koparttığı ve kitleleri özgün sanatın üretim ve tüketim süreçlerine yabancılaştıran bu çağda böyle bir bağın kurulmasının elzem olduğu inkar edilemez. Görsel şiir farklı biçimleri, kalıpları ve dilsel yapıları bir araya getirir, böylelikle şiir tek bir görsel imgeye dönüşür ve okuyucuyu anlamın yaratılması sürecine dahil olmaya zorlar. Bu bağlamda, bu makale görsel şiirin, ve daha geniş bir çerçevede avantgart sanatın, burjuva estetiği normları ve değerlerini nasıl dönüştürdüğü ve ne ölçüde sanatın politik yönünü ve gündelik hayatın pratik yönlerini bir araya getirebildiği Avrupa avantgart akımları ve Amerika’da avantgardın gelişimi açısından değerlendirmeyi amaçlamaktadır

Anahtar Kelimeler:

Visual Poetry Subversion Of Bourgeois Aesthetics In Avantgarde Poetics
2020
Yazar:  
Özet:

Visual poetry, sometimes named as concrete poetry or pattern poetry, has been one of the oldest genres in poetry. Ranging from Jesuit and Chinese calligraphic design to modern-avantgarde and contemporary media design, visual poetry inspired poets to experiment with language and form and provided a unique opportunity to create their own language. It also ensured an unprecedented, instant and intimate communication between the artist and the audience in an age when bourgeois ideology separated art from life and alienated the masses to the production and consumption processes of authentic art. Visual poetry assembles forms, frames, and linguistic structures so that the poem itself becomes one single visual sign and urges the reader to engage in the creation of meaning. This study , in this regard, will discuss how visual poetry, and avant-garde art in general, served to radically transform the norms and values of bourgeois aesthetics and to what extent it enabled to reunite politics of art and practicality of everyday life with particular references to European avant-garde as well as American avant-garde

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 640
Atıf : 2.974
2023 Impact/Etki : 0.136
Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi