Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 29
 İndirme 2
Nesnelerin İnterneti’nin Eğitimde Kullanıldığı Alanlar ve Bu Alanlara Etkileri
2021
Dergi:  
Journal of Higher Education and Science
Yazar:  
Özet:

Çalışmanın amacı Nesnelerin İnterneti (Nİ) teknolojisinin eğitimde kullanıldığı alanları belirlemek ve bu alanlara etkisini araştırmaktır. Bu kapsamda eğitimde Nİ çalışmalarının yapıldığı konular, bu çalışmaların eğitime etkileri ve bu çalışmalardaki uygulamalarda kullanılan teknolojiler incelenmiştir. Doküman incelemesi yöntemi kullanılan bu çalışmada “internet of things” ve “education” anahtar kelimeleriyle “Web of Science” ve “ERIC” veri tabanlarında tarama yapılmıştır. Tarama yapılırken seçilen çalışmaların eğitime etkisinin doğrudan gözlenebildiği bir Nİ uygulaması içermesine dikkat edilmiştir. Bu kapsamda Mayıs 2020 tarihine kadar 748 çalışmaya ulaşılmıştır. Bu çalışmalardan 617 tanesi belirlenen kriterlere uymadığı için elenmiş, geriye kalan 131 çalışma analiz edilmiştir. Analizler sonucunda Nİ’nin eğitimde her yerde öğrenme, mühendislik eğitimi, e-öğrenme ve laboratuvar uygulamalarında daha fazla kullanıldığı görülmüştür. Ayrıca Nİ’nin eğitimde her yerden bilgiye erişimi, öğrenci – içerik etkileşimini ve eğitim ortamlarındaki uygulama ortamlarına öğrencilerin uzaktan etkileşimini artırma potansiyeli taşıdığı tespit edilmiştir. Yapılan uygulamalarda ise en fazla sensörler, modüller, akıllı cihazlar ve ağ alt yapısındaki gelişimden faydalanıldığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Fields Where The Internet Of Things Is Used In Education and Effects On These Fields
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to determine the fields where the Internet of Things (IoT) technology is used in education and to investigate its effects on these fields. In this scope, the fields where IoT studies are carried out in education, the effects of these studies on education and the technologies used in these studies have been examined. In this study, which used document analysis method; the searches were conducted in the “Web of Science” and “ERIC” databases with the keywords “internet of things” and “education”. It was noted that the studies selected during the searching included an IoT application for education. In this context, 748 studies have been reached until May 2020. Since 617 of these studies did not meet the specified criteria, the remaining 131 studies were analyzed. As a result of the analysis; it has been observed that IoT is used more in ubiquitous learning, engineering education, e-learning, laboratory practices. In addition, IoT in education; It is seen that it has the potential to increase access to information from anywhere, student-content interaction, and distance interaction of students to application environments in educational environments. It is noteworthy that in the applications made, the development in sensors, modules, smart devices and network infrastructure is benefited the most.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Journal of Higher Education and Science

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 623
Atıf : 5.374
2023 Impact/Etki : 0.4
Journal of Higher Education and Science