Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 33
 İndirme 1
Bekir Kuzudişli, Hadis Rivayetinde Bağlam: Sebebü îrâdi’l-hadîs, İstanbul: Klasik Yayınları, 2020 (ISBN: 978-975-2484-55-9)
2021
Dergi:  
İslam Tetkikleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bir hadisin sahâbeden tâbiûn tabakasına geçişi yani rivayeti, genelde hadis tarihini ve özelde ise sünnetin nakledilme serüvenini kavramada son derece önemlidir. I/VII. asır hadis rivayetini ve ilgili dönemin yapısını anlamada kilit bir role sahip olduğu görülen sebebü îrâdi’l-hadise (hadisin rivayet sebebine) dair bilgiler, bu kitabın hareket noktasıdır. Tanıtılan eserin başlığında, hem muhtevasını yansıtmak hem de hadis ilmi denilince rivayetlerin sebeplerine dair ilk zihne gelen “sebebü vürûdi’l-hadis” terkibinden ayırmak amacıyla “sebebü îrâdi’l-hadîs” kullanımı tercih edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Bekir Kuzudişli, Hadis Rivayetinde Bağlam: Sebebü îrâdi'l-hadîs, Istanbul: Classic Publications, 2020 (ISBN: 978-975-2484-55-9)
2021
Yazar:  
Özet:

The transition of a hadith from the Sahâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâbâ I and VII. The reason why he has a key role in understanding the century hadith rivayet and the structure of the corresponding period is the reason why he has a key role in understanding the century hadith rivayet and the reason why he has a key role in understanding the structure of the corresponding period is the point of movement of this book. In the title of the presented work, it was preferred to use the "Sebebü irrâdi'l-hadîs" in order to distinguish from the "Sebü vürûdi'l-hadîs" from the "Sebü vürûdi'l-hadîs" from the "Sebü vürûdi'l-hadîs" from the "Sebü vürûdi'l-hadîs" from the "Sebü vürûdi'l-hadîs" from the "Sebü vürûdi'l-hadîs" from the "Sebü vürûdi'l-hadîs" from the "Sebü vürûdi'l-hadîs".

Anahtar Kelimeler:

Bekir Kuzudisli, Context In Hadith Narration: Sababu Irad Al- Hadith, Klasik Yayinlari 2020
2021
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
İslam Tetkikleri Dergisi

Alan :   İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 274
Atıf : 190
2023 Impact/Etki : 0.127
İslam Tetkikleri Dergisi