User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 ASOS INDEKS
 Views 8
Müzik Öğretmenlerinin Mesleki Değer Düzeylerinin Farklı Değişkenler Açısından İncelenmesi
2022
Journal:  
Art Time
Author:  
Abstract:

Bu çalışma müzik öğretmenlerinin mesleki değerlerinin farklı değişkenlere göre incelendiği nicel bir çalışmadır. İlköğretim okullarında çalışan müzik öğretmenleri evren olarak belirlenmiştir. İlgili evrenden 373 kişiye ulaşılmıştır. Veri toplama aracı 4 alt boyut ve 24 maddeden oluşan 5’li likert tipi ‘Öğretmen Mesleki Değerler Ölçeği’dir. Ölçek üzerinde Cronbachs’ Alpha güvenilirlik analizi çalışması yapılmıştır. Veriler 2019 Aralık ayında internet üzerinden toplanmış, istatistiksel tarama yöntemi ile analiz edilmiştir. Belirlenen genel amaç doğrultusunda ‘Müzik Öğretmenlerinin Mesleki Değer Düzeyleri nedir?’, ‘Müzik öğretmenlerinin mesleki değer düzeyleri cinsiyete, yaşa, eğitim seviyesine, meslekte geçen yıl/tecrübeye, görev yaptıkları okula (özel/devlet), mesleklerini sürdürdükleri yerleşim yerine göre farklılaşmakta mıdır?’ sorularına cevap aranmıştır. Araştırma sonuçlarına göre, müzik öğretmenlerinin ‘farklılıklara saygı duyma’ düzeyleri en yüksek, ‘şiddete karşı olma’ düzeyleri ise en düşük değeri alan alt boyutlardır. ‘Şiddete karşı olma’ alt boyutu değer düzeyleri bakımından: Kadın öğretmenlerin ve özel okulda çalışan öğretmenlerin en yüksek puanları aldığı görülmüştür. ‘Kişisel ve toplumsal sorumluluk’ alt boyutu değer düzeyleri bakımından: Özel okulda çalışan öğretmenlerin en yüksek 11-15 yıl ve 6-10 arası mesleki kıdeme sahip müzik öğretmenlerinin diğer mesleki kıdeme sahip öğretmenlere göre en düşük puanları aldıkları saptanmıştır. ‘İş birliğine açık olma’ alt boyutu değer düzeyleri bakımından: Kadın öğretmenlerin ve özel okul öğretmenlerinin en yüksek 26 yıl ve üzeri mesleki kıdeme sahip öğretmenlerin 11-15 yıl arası kıdeme sahip öğretmenlerden daha yüksek köy, kasaba, ilçe yerleşimlerinde görev yapan müzik öğretmenlerinin büyükşehirde görev yapan öğretmenlerden daha düşük olduğu tespit edilmiştir. Toplam mesleki değerler bakımından: Kadın müzik öğretmenlerinin, özel okulda çalışan müzik öğretmenlerinin ve büyükşehirde görev yapan müzik öğretmenlerinin değer düzeylerinin en yüksek olduğu saptanmıştır.

Keywords:

Examination Of Music Teachers' Professional Value Levels According To Different Variables
2022
Journal:  
Art Time
Author:  
Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles












Art Time

Journal Type :   Uluslararası

Art Time