Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 9
Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşmalarının 11?inci Faiz Maddesi Ve Gerçek Lehdarlık Kavramı
2016
Dergi:  
Vergi Dünyası
Yazar:  
Özet:

Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşmaları (ÇVÖA)’nda taraf ülkeler uluslararası boyuttaki işlemleri tanımlamaya çalışarak, değişik gelir unsurları itibarıyla ülkeler arasındaki vergileme hakkının nasıl düzenleneceğini belirleyip, çifte vergilendirmeyi önlemeyi hedeflerler. OECD Model Vergi Anlaşması’nın 11’inci maddesi bu gelir unsurlarından “Faiz”i düzenler. Ülkeler arasında kredi işlemlerinin giderek daha yoğun olmaya başladığı günümüz dünyasında, bu işlemlerle ilgili “faiz”in nasıl vergilendirileceği konusu önemlidir. Model Anlaşma’nın faizi düzenleyen maddesinde kaynak ülkede yapılacak vergi kesintisinin (genellikle normal orandan daha düşük belirlenen oran) uygulanabilmesi için, faiz gelirini elde edenin “gerçek lehdar” olması şartından bahsedilmektedir. Uluslararası arenada çok tartışılmış bir konu olan “gerçek lehdar” kavramı, ülkemizde yeterince tartışılmamıştır. Türkiye’nin uluslararası kredi işlemlerinde daha çok yer alması ve tarafı bulunduğu vergi anlaşmalarının sayısının artmasıyla birlikte “gerçek lehdar” kavramı giderek daha fazla önem kazanmaya başlayacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Vergi Dünyası

Dergi Türü :   Ulusal

Vergi Dünyası