Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 614
 İndirme 176
İNGİLTERE, ALMANYA VE AMERİKA SAĞLIK SİSTEMLERİNİN KARŞILAŞTIRILMALI ANALİZİ
2018
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Her ülkenin tarihini, kendi ekonomik gelişimi ve baskın siyasi ideolojisini yansıtan ulusal bir sağlık sistemi vardır. Bu durum nedeniyle, ülkelerin sağlık sistemlerinin birbirinden farklılaşan veya birbiriyle benzeşen yönleri bulunmaktadır. Ülkeler, sağlık göstergelerini iyileştirebilmek için kaliteli, etkili, verimli, hakkaniyete uygun, sürdürülebilir ve herkesin kolay ulaşabileceği bir sistem oluşturmalıdır. Bu çalışmanın amacı İngiltere, Almanya ve Amerika sağlık sistemlerinin bazı temel sağlık göstergeleri ve sağlık harcamalarını inceleyip kıyaslamaktır. Araştırmada İngiltere, Almanya ve Amerika sağlık göstergelerinden; doğumda beklenen yaşam süresi, bebek ölüm hızı, GSYH’den sağlığa ayrılan pay, kişi başı sağlık harcaması, cepten yapılan sağlık harcamaları, sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranına yer verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Analysis of the acceptance of the UK, Germany and the US health systems
2018
Yazar:  
Özet:

Each country has a national health system that reflects its history, its own economic development and its dominant political ideology. Due to this situation, the health systems of the countries have different or similar aspects. To improve health indicators, countries must create a system of quality, efficiency, efficiency, fairness, sustainability and easy access to everyone. The aim of this study is to study and compare some of the basic health indicators and health expenses of the UK, Germany and the American health systems. The study included health indicators in the UK, Germany and the United States; life expectancy at birth, child death rate, share of GDP to health, health expenditure per person, health expenditure from wallet, health care satisfaction rate.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 22
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research