Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 4
Farklı Ortam Koşullarının Hibrit Kompozitlerin Mekanik Özelliklerine Etkisi
2020
Dergi:  
DÜSTAD Dünya Sağlık ve Tabiat Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, soğuk ortam ve deniz suyu gibi farklı çevre koşullarının hibrit kompozit malzemelerin mekanik davranışları üzerine etkileri deneysel olarak araştırılmıştır. Karbon, E-cam ve aramid fiberlerin farklı kombinasyonları ve matris olarak da Araldite LY1564/Aradur 3486 epoksi reçine sistemi kullanılarak tabakalı hibrit kompozit plakalar üretilmiştir. Hibrit kompozit numuneler 90 ve 150 gün olmak kaydıyla oda koşulları, soğutucu ve Akdeniz suyunda bekletildikten sonra elastisite modülleri ve kopma mukavemetleri belirlenmiştir. Deneyler sonucunda elde edilen veriler doğrultusunda farklı ortamların tabakalı hibrit kompozit plakaların mekanik davranışlarını nasıl etkilediği araştırılmıştır. En yüksek E1 elastisite modülüne sahip numune ve en düşük E1 elastisite modülü sahip numuneler belirlenmiştir. Çalışma sonucunda, soğuk ortamda bekletilen numunelerin mekanik özelliklerinin oda koşullarında bekletilen numunelerin mekanik özelliklerine göre arttığı, deniz suyu ortamında bekletilen numunelerin mekanik özelliklerinin ise oda koşullarında bekletilen numunelerin mekanik özelliklerine göre azaldığı belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










DÜSTAD Dünya Sağlık ve Tabiat Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

DÜSTAD Dünya Sağlık ve Tabiat Bilimleri Dergisi