Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
BÜYÜMEKTE OLAN ERKEK VE DİŞİ JAPON BILDIRCINLARINDA BAZI HEMATOLOJİK PARAMETRELERİN SEYRİ ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA
1995
Dergi:  
Eurasian Journal of Veterinary Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı gelişmekte olan bıldırcınlarda bazı hematolojik parametlerin belirlenmesiydi. Çalışmada 35*i erkek, 35'i dişi, 1-8 haftalık Japon bıldırcınları kullanıldı. Hematolojik değerlendirmeler 1, 2, 3, 4, 5, 6 ve 8 haftalık, 5 erkek ve 5 dişi bıldırcın üzerinde yapıldı. Alyuvar sayısı, hemoglobin miktarı ve hematokrit diğer her iki grupta yaşla birlikte anlamlı olarak arttı (P<0.05). Bu pa-rametreler bütün yaş gruplarında erkeklerde dişjlerden daha yüksek bulunurken, 8 haftalık erkek bıldırcınlardaki alyuvar sayısı (3.65x106 dişilerinkinden (3.28x106) önemli derecede farklıydı. (P<0.05) Tüm haftalarda dişilerin akyuvar sayısı (24-28x103), erkeklerinkinden (21-26x103) biraz fazla olmasına rağmen, akyuvar ve trombosit sayıları belirgin değişiklik göstermedi. Akyuvar tiplerinin oranları yönünden 8 hafta boyunca cinsiyetler arasında herhangi bir farklılık tespit edilmedi ve her iki grupta lenfosit oranı (% 57-70), heterofilerden (%24-36) oldukça yüksekti. Kan hücrelerinin büyüklükleri bakımından cinsiyetler arasında farklılık olmamakla birlikte, dişilerin alyuvar boyutları hem 1. hem de 8. haftada erkeklerinkinden daha büyüktü. Her iki grupta trombosit ve akyuvar çapları bakımından 1. ve 8. hafta arasında farklılık belirlenmedi. Fakat her iki grupta 8. haftadaki alyuvar boyutları, 1. haftaya göre anlamlı olarak düşük bulundu (p<0.05) Her iki gruptaki plazma glikoz, kolesterol ve total protein düzeyleri 8. haftaya kadar giderek arttı ve gruplar arasında fark olmaksızın tüm haftalarda plazma glikoz düzeyi erkeklerde, protein düzeyi ise dişilerde daha yüksekli.

Anahtar Kelimeler:

The Japanese scientists and the growing men have a breakthrough on the basis of hematological parameters.
1995
Yazar:  
Özet:

The aim of this study was to identify some hematological parameters in developing blisters. In the study, 35 men, 35 women, and 1-8 weeks Japanese bleaches were used. Hematological assessments were made on 1, 2, 3, 4, 5, 6 and 8 weeks, 5 male and 5 female bladder. The number of alyva, the amount of hemoglobin and hematocrites increased significantly with age in both other groups (P<0.05). These pa-rameters were higher in all age groups than in men's dentures, while the number of alyuvers in the 8-week male blisters (3.65x106 women (3.28x106) was significantly different. (P<0.05) Although the number of females in all weeks (24-28x103) was slightly higher than the number of men (21-26x103) the number of females and thrombocytes did not show a significant change. For 8 weeks, no differences between the sexes were detected in the direction of the rates of the Akyuvar types, and the lymphocytes rate in both groups (57–70%) was significantly higher than the heterophiles (24–36%). Although there was no gender difference in the size of the blood cells, the size of the alvears in both the 1st and 8th weeks was greater than the size of the men. There was no difference between the 1st and 8th weeks in both groups in terms of thrombocytes and acupuncture diameter. But in both groups, the 8-week olive sizes were significantly lower compared to the 1-week (p<0.05) and in both groups plasma glucose, cholesterol and total protein levels were 8. It increased by week to week, and the plasma glucose levels were higher in men throughout the week, without any difference between groups, and the protein levels were higher in women.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Eurasian Journal of Veterinary Sciences

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.407
Atıf : 1.279
2023 Impact/Etki : 0.068
Eurasian Journal of Veterinary Sciences