Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 26
 İndirme 1
ÇOK SESLİ (ALAFRANGA) MÜZİĞİN TÜRK TOPLUMUNAGİRİŞ SÜRECİ ve SARAYIN ETKİSİ TÜRK MÜZİĞİNİN TARİHTEKİ YERİ
2007
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Müziğin doğuşu incelendiğinde, Türk müziğinin diğer müzikler arasında hem birincil, hem de ayrı bir yere sahip olduğu açıkça görülmektedir. Türk müziği, bu önceliği ve özelliği sayesinde diğer müzikleri de etkilemiş ve gelişmesine yardımcı olmuştur. Bunu Avrupa ve Asya kıtasındaki diğer milletlerin müziklerini etkilemesinden de anlayabiliriz. Türkler, aynı zamanda müzik aletlerinin doğuşuna da katkıda bulunmuşlardır. Kopuz, bu aletlerden birisidir. Türk Müziği, tarih boyunca Türk devletlerindeki seyrini sürdürmüştür. Selçuklularda hız kazanan bu yolculuk, Osmanlılara kadar devam etmiş ve günümüze kadar gelmiştir. Halk müziği, tasavvuf müziği, mehter müziği ve klasik sanat müziği süregelen müzik türleridir. Osmanlı padişahları, Türk müziğini hem destekleyerek, hem de katkıda bulunarak yaşatmışlardır. Türk Müziği, diğer müziklerden ve batı müziğinden etkilenirken onları etkilemiştir de. Sarayda, müzik önemli bir yere sahipti. Topluma bakıldığında; din adamları, dinin müziğe dair hükümlerini halka bildirmekteydi. Türk Musikisi, Batı Müziğini Mehter müziği ile etkilemeyi başarmıştır. Avrupa’daki etkisinin yanı sıra Rusya’daki etkisi de gözle görülür bir şekildedir. Her ne kadar bazı çevrelerce ilk başta küçümsenmesine karşın, Türk Müziğine olan hayranlıklarını gizleyememeleri hayret vericidir.

Anahtar Kelimeler:

Multi-sound (ALAFRANGA) Turkish musicTurkish societyTurkish musicTurkish musicTurkish music
2007
Yazar:  
Özet:

When it is studied the birth of music, it is clear that Turkish music has a primary and separate place among other music. Turkish music, thanks to this priority and feature, has influenced and other music to develop. We can also understand that it is influenced by the music of other nations in Europe and the Asian continent. Turks have also contributed to the birth of musical instruments. The clay is one of these tools. Turkish music has continued its journey throughout the history in the Turkish states. This fast-paced journey in the Selchukles continued until the Ottoman and has come to the present day. People's music, tasavvuf music, mehter music and classical art music are the continuous kinds of music. The Ottoman princes have lived with both support and contribution to Turkish music. Turkish music has also influenced them while influenced by other music and Western music. In the palace, music had an important place. When they looked at the community, the religious men were informing the people about the rulings of the religion about the music. Turkish music has managed to influence Western music with Mehter music. In addition to its influence in Europe, its influence in Russia is also visible. Although some surroundings are underestimated at first, it’s surprising that they can’t hide their admirations of Turkish music.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Filoloji; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 788
Atıf : 7.167
2023 Impact/Etki : 0.344
Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi