Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 21
 İndirme 2
MODERN KIRGIZ ŞİİRİNDE MANAS VE MANAS DESTANI
2011
Dergi:  
Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kırgız kültürünün mayası olarak kabul edilen Manas destanı, bir kahramanlık destanı olmasının yanında Kırgız Türklerinin sosyal hayatını, inanışları ve dilini günümüze aksettiren en önemli eserdir. Sovyet döneminde, yasaklı konular arasında olan destan uzun yıllar boyunca kültürel ve edebi sahada çok az konu edilmiştir. Bazı dönemlerde destanın üzerindeki yasak kaldırılsa da aydınlar, eserlerinde Manas destanını ve Manas’ı kullanmaktan çekinmişlerdir. Bağımsızlık sonrası dönemde ise Kırgız aydınları Kırgız millî kimliğini korumak amacıyla tarihi konulara yönelmişlerdir. Edebiyatçılar da yazdıkları eserlerinde milli hafızayı canlı tutabilmek ve milli şuur oluşturabilmek için Manas destanına ve kahramanı Manas’a birçok anlam yüklemişlerdir. Sovyetler Birliği dönemi Kırgız şiirinde Manas üzerine yazılmış ilk şiir Kasım Tınıstanoğlu’nun “Manas Kümbözü” adlı şiirdir. Günümüz Kırgız şiirinde Manas destanı ve Manas çok işlenen temaların başında gelmektedir. Makalemizde Sovyetler Birliği döneminden başlayarak, bağımsızlık sonrası yeni dönemde devam eden modern Kırgız şiirinde, konu olarak Manas Destanının etkisi, kahraman olarak Manas’ın imge olarak kullanımı incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

manas and manas destan in modern crease poem
2011
Yazar:  
Özet:

the manas destan, which is considered to be the yeast of the cemetery culture, is the most important work that jealousy turks believe in their social life, and accentuate their language to the present, among the prohibited issues during the soviet period, the cultural and literary field has been very little subject in some periods of time the ban on the island, in the works of light, the manas destan and manas were pulled from using them in the period of independence, after which the masseuses were sent to the nationality of the pastures, and the prosecutors, in order to protect the history of the poems of the history of the history of the pastures, which they were also called "thesis" and the creations" and the creation of the creation of the creation of the creation of the creation of the creation of the creation of the creation of the creation of the creation of the creation of the creation of the creation of the creation of the creation of the creation of the history of the history of the creation of the creation of the creations of the history of the creation of the history of the poems of the poems of the creation of the creation of

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 478
Atıf : 4.748
2023 Impact/Etki : 0.185
Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Dergisi