Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 1
Mathematical modeling to optimize pine lumber yield
2020
Dergi:  
Advances in Forestry Science
Yazar:  
Özet:

Abstract In Brazil, only 4% of the 7.84 million hectares of planted forests is devoted to the production of lumber wood, being in Santa Catarina state most of the wood used for this purpose is of the Pinus genus. This work aims to estimate the maximum utilization of logs due to the production of wood boards in the city of Canoinhas, Santa Catarina. For that, a sawmill of the region were consulted and the dimensions of the pieces produced were verified. The dimensions and classes of logs commonly traded in the region were also raised. As a result, 82 models were created in Maxitora software in diagram format. With the cutting models the sawmill had its performance optimized with the use of techniques of operational research in a cutting problem. The whole linear programming technique was used for an estimated demand for the quantity of each of the pieces produced. The results showed that only five models are required to meet such demand, so the yield is 43.18%. Author Biography Eraldo Antonio Bonfatti Júnior, Universidade Federal do Paraná Possui graduação em Engenharia Florestal pela Universidade de Brasília (2010) e Mestrado em Recursos Florestais na Universidade de São Paulo - Escola Superior de Agricultura "Luiz de Queiroz" (2014), atualmente é discente de doutorado do programa de pós-graduação em Engenharia Florestal da Universidade Federal do Paraná. Atuou como professor dos cursos de Engenharia Florestal e Engenharia Civil da Universidade do Contestado. Trabalha e tem experiência internacional na área de Tecnologia e Utilização de Produtos Florestais, com ênfase em Tecnologia de Celulose e Papel, atuando principalmente nos seguintes temas: qualidade da madeira, processos produtivos de indústria à base de madeira, novas matérias-primas para indústria de celulose, processos kraft de polpação, estágios de branqueamento de polpa celulósica e biorrefinarias. Tangencialmente desenvolve projetos na área de Inventário Florestal, Sistemas de Informações Geográficas, Topografia, Cartografia e Geoprocessamento. References Arenales M, Armentano V (2015) Pesquisa Operacional para cursos de engenharia. São Paulo: Elsevier. 1342p.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Advances in Forestry Science

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 296
Atıf : 16
Advances in Forestry Science