Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 12
A STUDY ON CHEMICAL AND MICROBIOLOGICAL COMPOSITION OF SILAGE MADE OF INDUSTRIAL FISHERIES PROCESSING WASTE
2016
Dergi:  
Mugla Journal of Science and Technology
Yazar:  
Özet:

Balık ununa olan talebin her geçen gün artması balık unu fiyatlarında artışa sebep olmaktadır. Bu artış, balık ununa alternatif olabilecek hammaddelerin aranmasına neden olmaktadır. İşleme sanayi atıklarından silaj yapılması ve yem sanayinde balık ununun bir kısmı yerine alternatif hammadde olarak kullanılması oldukça önemlidir. İşleme sanayi atıklarından üretilen silajın kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin incelenmesi bu çalışmanın amacıdır. Yapılan çalışmada üretilen silajın protein değeri balık ununa göre düşük bulunmuştur. Ancak aminoasit dağılımına bakıldığında yüksek kalitede protein içerdiği tespit edilmiştir. İşleme atığı silajının depolama sonucunda ham yağ değeri %32,71, PUFA değeri %25, omega 3 yağ asidi miktarı  %9 ve omega 6 yağ asidi miktarı %3,7 olarak belirlenmiştir. Üretilen silajın olgunlaşmasından hemen sonra veya depolamadan sonra kullanılmasında bakteri sayısında artma veya mikrobiyolojik kalite parametrelerinde olumsuz bir değişim olmadığı için mikrobiyolojik açıdan bir problem olmadığı görülmüştür. Bu çalışmada işleme sanayi atıklarından üretilen silajın protein açığının protein zenginleştiricilerle giderilmesi durumunda balık ununa alternatif bir hammadde olabileceği ortaya konulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Mugla Journal of Science and Technology

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 301
Atıf : 175
2023 Impact/Etki : 0.05
Mugla Journal of Science and Technology