User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 9
 Downloands 4
EPILITHIC DIATOM-BASED ECOLOGICAL ASSESSMENT IN TAŞMANLI POND (SINOP, TURKEY)
2018
Journal:  
Trakya University Journal of Natural Sciences
Author:  
Abstract:

Avrupa Parlementosu ve Avrupa Birliği tarafından yayınlanan Su Çerçeve Direktifi (WFD) ve Türkiye’de “Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü” tarafından yayınlanan “Yüzey Suları Su Kalite Yönetmeliği”nin ortak hedefi, tüm su kütlelerinin iyi bir ekolojik statüye ulaşmasıdır. Bu yönetmelikler, amaca uygun biyolojik kalite öğelerini kullanmayı gerektirmektedir ve diyatomeler bu öğeler içerisinde oldukça önemli bir grubu oluşturmaktadır. Diyatome temelli indislerin içsu kütlelerinde ekolojik parametrelerin belirlenmesi amacı ile kullanımı günden güne artış göstermektedir. Bu çalışmada, Taşmanlı Göleti’nin ekolojik durumunun değerlendirilmesinde epilitik diyatomelerin, fizikokimyasal parametrelerin ve diyatome indislerinin ekolojik kalitenin belirlenmesinde, bir araç olarak test edilmesi amaçlanmıştır. Bu nedenle, Mart 2008 - Mart 2009 tarihleri arasında göletten alınan diyatome ve su örnekleri analizleri sonucunda, toplam 46 takson gözlenmiştir. Bunlardan Achnanthidium minutissimum (Kützing) Czarnecki, Nitzschia acicularis (Kützing) W.Smith., Navicula cincta (Ehrenberg.) Ralfs in Pritchard, Navicula cryptocephala Kützing tüm istasyonlardaki baskın türlerdir. Yapılan fizikokimyasal testler sonucu gölet suyu “Yüzeysel Su Kalitesi Yönetmeliği” ne göre III-IV kalite sınıfı olarak sınıflandırılmış ve trofik durumu mezotrofiden ötrofiye doğru değişmiştir. LTDI (Göl Trofik Diatom İndeksi) ve EQR (Ekolojik Kalite Oranı) değerleri gölet suyunun sınıf III (tamamen kirli alan) su kalitesine sahip olduğunu göstermektedir.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles










Trakya University Journal of Natural Sciences

Field :   Fen Bilimleri ve Matematik

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 236
Cite : 222
Quarter
Basic Field of Science and Mathematics
Q1
23/135

Trakya University Journal of Natural Sciences