Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
 İndirme 4
EPILITHIC DIATOM-BASED ECOLOGICAL ASSESSMENT IN TAŞMANLI POND (SINOP, TURKEY)
2018
Dergi:  
Trakya University Journal of Natural Sciences
Yazar:  
Özet:

Avrupa Parlementosu ve Avrupa Birliği tarafından yayınlanan Su Çerçeve Direktifi (WFD) ve Türkiye’de “Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü” tarafından yayınlanan “Yüzey Suları Su Kalite Yönetmeliği”nin ortak hedefi, tüm su kütlelerinin iyi bir ekolojik statüye ulaşmasıdır. Bu yönetmelikler, amaca uygun biyolojik kalite öğelerini kullanmayı gerektirmektedir ve diyatomeler bu öğeler içerisinde oldukça önemli bir grubu oluşturmaktadır. Diyatome temelli indislerin içsu kütlelerinde ekolojik parametrelerin belirlenmesi amacı ile kullanımı günden güne artış göstermektedir. Bu çalışmada, Taşmanlı Göleti’nin ekolojik durumunun değerlendirilmesinde epilitik diyatomelerin, fizikokimyasal parametrelerin ve diyatome indislerinin ekolojik kalitenin belirlenmesinde, bir araç olarak test edilmesi amaçlanmıştır. Bu nedenle, Mart 2008 - Mart 2009 tarihleri arasında göletten alınan diyatome ve su örnekleri analizleri sonucunda, toplam 46 takson gözlenmiştir. Bunlardan Achnanthidium minutissimum (Kützing) Czarnecki, Nitzschia acicularis (Kützing) W.Smith., Navicula cincta (Ehrenberg.) Ralfs in Pritchard, Navicula cryptocephala Kützing tüm istasyonlardaki baskın türlerdir. Yapılan fizikokimyasal testler sonucu gölet suyu “Yüzeysel Su Kalitesi Yönetmeliği” ne göre III-IV kalite sınıfı olarak sınıflandırılmış ve trofik durumu mezotrofiden ötrofiye doğru değişmiştir. LTDI (Göl Trofik Diatom İndeksi) ve EQR (Ekolojik Kalite Oranı) değerleri gölet suyunun sınıf III (tamamen kirli alan) su kalitesine sahip olduğunu göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Trakya University Journal of Natural Sciences

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 223
Atıf : 200
2023 Impact/Etki : 0.273
Trakya University Journal of Natural Sciences