Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 60
 İndirme 12
Termal Otellerde Çevre Yönetimi: Belirleyiciler ve Avantajlar Üzerine Bir Model Önerisi
2020
Dergi:  
Turizm Akademik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, Türkiye’de faaliyet gösteren çevreye duyarlı konaklama tesisi belgesine sahip termal otel işletmelerinin çevre yönetimi uygulamalarının üst düzey yöneticilerinin veya sahiplerinin bakış açısıyla değerlendirilmesidir. Araştırma amaçlı verilerin toplanmasında nitel araştırma yöntemlerinden görüşme tekniğinden yararlanılmıştır. Araştırmanın evrenini oluşturan 13 termal otel işletmesinden 12’sinin yöneticileri ile yarı-yapılandırılmış görüşme tekniğiyle elde edilen verilerin çözümlenmesinde içerik analizi yöntemi kullanılmıştır. Veriler araştırmanın amacı doğrultusunda ve literatürdeki bilgilerden faydalanılarak kodlanmış ve bu kodlarla ilgili alt boyutlar belirlenmiştir. Araştırmada, yöneticilerin turizmde çevre yönetimi uygulamaları ve kaynakların sürdürülebilirliği konusunda çok bilinçli oldukları ve çevre yönetiminin benimsenmesinde en önemli karar vericiler arasında ilk sırada yer aldıkları görülmüştür. Analiz sonuçlarına göre, termal otel işletmelerinde çevre yönetimi sistemi ve uygulamalarının belirleyicilerinin “(1) maliyet ve verimlilik, (2) iç dinamikler ve (3) dış faktörler” boyutlarından oluştuğu tespit edilmiştir. Termal otel işletmelerinde çevre yönetimi kapsamında en çok önem verilen uygulamaların enerji, atık ve su yönetimine ilişkin olduğu ve bu sayede en büyük avantajın “maliyet tasarrufu elde etmek” olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Environmental Management in Thermal Hotels: A Model Recommendation on Specifications and Advantages
2020
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to evaluate the environmental management practices of thermal hotel enterprises with the environmentally sensitive accommodation facility certificate operating in Turkey from the point of view of senior managers or owners. In the collection of data for research purposes, qualitative research methods have been used by the conversation technique. In the analysis of data obtained by the managers of 12 of the 13 thermal hotel enterprises that form the universe of the research, the content analysis method was used. The data was coded according to the purpose of the research and using the information in the literature and the subdimensions related to these codes were determined. The study found that managers are very aware of environmental management practices and resource sustainability in tourism and are ranked among the most important decision makers in the adoption of environmental management. According to the results of the analysis, it has been found that the determiners of the environmental management systems and applications in thermal hotel enterprises consist of the dimensions of "(1) cost and efficiency, (2) internal dynamics and (3) external factors". The conclusion has been made that the most important applications in the environmental management sector are related to energy, waste and water management, and thus the greatest advantage is “to cost savings”.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Turizm Akademik Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 262
Atıf : 1.308
2023 Impact/Etki : 0.325
Turizm Akademik Dergisi