Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 37
 İndirme 5
Endüstri 4.0'ın Turizm Alanındaki Kavramları Üzerine Bir Araştırma
2021
Dergi:  
IBAD Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bilişim ve iletişim teknolojilerindeki gelişmeler ve Endüstri 4.0 ile turizmde akıllı turizm, dijital turizm, turizm 4.0 alan yazında sıklıkla kullanılmaya başlanmıştır. Bu kavramlarla ilgili farklı tanımlar yapılmakta, zaman zaman birbiri yerine kullanılmaktadır. Buradan hareketle bu çalışmada turizmde ortaya çıkan bu kavramların tam olarak neyi ifade ettiği, söz konusu kavramlar kapsamında kullanılan teknolojilerin neler olduğu ve bu kavramlar arasındaki farklılıkların neler olduğu araştırılmak istenmiştir. Araştırmada konuyla ilgili alan yazın taranmış, söz konusu kavramlarla ilgili bilgiler ve karşılaştırmalar tablo şeklinde sunulmuştur. Teknolojik gelişmelerle ortaya çıkan bu kavramların birbirlerine benzerlik gösterdiği, bu kavramlar içerisinde benzer teknolojilerin olmasının yanı sıra farklılıklarının da olduğu ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Endüstri 4.0'ın Turizm Alanındaki Kavramları Üzerine Bir Araştırma
2021
Yazar:  
Özet:

The developments in information and communication technologies and Industry 4.0 have started to be frequently used in tourism in the area of smart tourism, digital tourism, tourism 4.0 in the summer. These concepts are defined differently, and are used occasionally in place. From here, the study has been aimed to explore exactly what these concepts arise in tourism, what the technologies used within the framework of those concepts and what the differences between these concepts are. In the study, the subject-related field is scanned in summer, information and comparisons on the subject concepts are presented in the form of a table. These concepts arising from technological developments appear to be similar to each other, and there are similar technologies in these concepts as well as their differences.

A Research On The Concepts Of Industry 4.0 In The Field Of Tourism
2021
Yazar:  
Özet:

With the developments in information and communication technologies and Industry 4.0, smart tourism, digital tourism, tourism 4.0 have started to be used frequently in the tourism literature. Different definitions are made about these concepts and they are used interchangeably from time to time. From this point of view, in this study, it is aimed to investigate what exactly these concepts in tourism mean, what technologies are used within the scope of these concepts and what are the differences between these concepts. In the research, the literature on the subject was scanned, information and comparisons about the concepts in question were presented in the form of a table. It has been revealed that these concepts, which emerged with technological developments, are similar to each other, and that there are differences as well as similar technologies within these concepts

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








IBAD Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 583
Atıf : 3.002
2023 Impact/Etki : 1.007
IBAD Sosyal Bilimler Dergisi