Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 48
 İndirme 11
ÂŞIK MAHZUNİ ŞERİF VE HALK KÜLTÜRÜ
2021
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Âşık şiiri; yüzyıllardır birçok değişimlere uğrayarak bugüne değin uzanmıştır. Âşıklık geleneğinin en önemli temsilcilerinden biri de Aşık Mahzuni Şerif’tir. Araştırmanın amacı; Âşık Mahzuni Şerif’in şiirlerindeki halk kültürü unsurlarının ve şairin şiirlerinde bu unsurlardan hangilerine yer verdiğinin belirlenmesidir. Araştırma, Âşık Mahzuni Şerif’in “Aşka Başlarken”, “Kazak Abdal Gibi”, “Yuh Yuh”, “Köln Radyosunda”, “Dönmek Zor”, “Rest”, “Akarçay Tokat Festivali”, “İntizar”, “Düştü”, “İhsan Aktaş’a” şiirleri ile sınırlandırılmıştır. Şairin geleneksel kalıpların dışında ortaya koyduğu şiirlerinde geleneksellikten uzaklaştığı görülse de şiirlerinde halk kültürü unsurlarını kullandığı tespit edilmiştir. Bu çalışma, tam da bu noktada şairin geleneksellik ve modernlik arasındaki bağı kurması açısından önem teşkil etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Sheriff and People's Culture
2021
Yazar:  
Özet:

The poetry of love, which has undergone many changes for centuries, has been extended to this day. One of the most important representatives of the love tradition is the Love Mahzuni Sheriff. The purpose of the research is to determine which of the elements of the people’s culture in the poems of Aşık Mahzuni Sherif and which of these elements are included in the poems of the poet. The research is limited to the poems of Âşık Mahzuni Sherif "When Love Begins", "As Kazak Abdal", "Yuh Yuh", "In Köln Radio", "It's Hard to Return", "Rest", "Akarçay Tokat Festival", "Intizar", "Dasted", "Ihsan Aktaş". Although the poet appears to be distracted from tradition in his poems that they present out of traditional patterns, it has been found that in his poems he uses the elements of popular culture. This work is very important in this point in terms of the poet’s establishment of a link between tradition and modernity.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.665
2023 Impact/Etki : 0.028
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)