Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 9
 İndirme 1
Konut Mutfaklarında Kadın Kullanıcıların Memnuniyeti Üzerine Bir Çalışma: Maltepe Örneği
2023
Dergi:  
Fenerbahçe Üniversitesi Tasarım, Mimarlık ve Mühendislik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmanın amacı, kadın kullanıcıların mutfaklarından memnuniyet düzeylerini mutfağın büyüklüğü, soğutma- yıkama-pişirme düzenindeki iş akışı, ankastre kullanımı ve kullanıcının yaşı açısından analiz etmektir. Araştırma literatür taraması, anketin geçerlik ve güvenilirliğinin test edilmesi, anketin uygulanması, elde edilen verilerin değerlendirilmesi, araştırma bulgularının tartışılması ve çözüm önerilerinin sunulması şeklinde gerçekleştirilmiştir.Bu çalışmada, kullanıcılara anket hakkında bilgi verilmiş ve gönüllülük esasına göre Gönüllü Olum Formu imzalatılmıştır. Çalışma alanı olarak İstanbul Maltepe ilçesi belirlenmiştir. İlçede ikamet eden 500 kadın mutfak kullanıcısına anket çalışması yapılarak mutfak memnuniyetleriyle ilgili bilgiler elde edilmiştir. Sonuç olarak, konut mutfağının büyüklüğü ile kullanışlılığından duyulan memnuniyet arasında anlamlı bir ilişki bulunmuş, iş akışından duyulan memnuniyet ile mutfak düzeninde kullanılabilirlik arasında pozitif bir ilişki olduğu görülmüştür. Mutfak kullanıcılarının ankastre cihazların kullanımından duydukları memnuniyet ile kullanılabilirlik arasında anlamlı bir ilişki olduğu gözlemlenmiş ve kullanıcı yaşının akıllı mutfak teknolojilerinden memnuniyeti etkilemediği tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

A Study On The Satisfaction Of Female Users In Residential Kitchens: The Case Of Maltepe
2023
Yazar:  
Özet:

Aim of the study is the satisfaction levels of female users from their kitchens; the size of the kitchen, the workflow in the cooling-washing-cooking order, the use of built-in appliances and the age of the user. Research; literature review, testing the validity and reliability of the questionnaire, applying the questionnaire, evaluating the data obtained, discussing the research findings and presenting solution suggestions.In this study, users were informed about the questionnaire and signed a Voluntary Consent Form on a voluntary basis. Maltepe district of Istanbul was determined as the study area. Information about their kitchen satisfaction was obtained by conducting a survey to 500 female kitchen users residing in the district. As a result, a significant relationship was found between the size of the residential kitchen and satisfaction with its usefulness, and it was seen that there was a positive relationship between satisfaction with the workflow and usability in the kitchen layout. It has been observed that there is a significant relationship between the satisfaction of kitchen users with the use of built-in appliances and usability, and it has been determined that the age of the user does not affect the satisfaction with smart kitchen technologies.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Fenerbahçe Üniversitesi Tasarım, Mimarlık ve Mühendislik Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Fenerbahçe Üniversitesi Tasarım, Mimarlık ve Mühendislik Dergisi