Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 5
Sağlık Politikası Analizi: Göçmen Sağlığı Kapsamında Suriyeli Sığınmacılar
2021
Dergi:  
Sağlık ve Sosyal Refah Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Türkiye, Suriyeli sığınmacılara yönelik beslenme, güvenlik, barınma ve sağlık gibi hizmetleri sunarak açık kapı politikası uygulamıştır. Yasal düzenlemelerle sığınmacıların sağlık hizmetlerine erişimleri kolaylaştırılmıştır. Bu çalışma, Türkiye’de Suriyeli sığınmacılara yönelik sağlık politikalarının analizini yapmayı amaçlamaktadır. Gereç ve Yöntem: Nitel araştırma olarak tasarlanan çalışmada, doküman analizi yöntemi kullanılmıştır. Veri toplama, analiz çerçevesi oluşturma ve doküman kodlama adımları izlenerek “Walt-Gilson Politika Analizi Çerçevesi” modeli baz alınmıştır. Analiz çerçevesinde ortam, içerik, süreç ve aktörler olmak üzere 4 ana tema belirlenmiş ve dokümanlar bu başlıklar altında ele alınmıştır. Bulgular ve Sonuç: 3,5 milyondan fazla kişi ile en çok Suriyeli mülteci barındıran ülke olan Türkiye’de, sığınmacıların ekonomik, finansal, demografik ve kültürel problemleri bağlamında acil politikaların oluşturulması gerekliliği ortaya çıkmıştır. 2011 yılında AFAD tarafından barınma merkezleri oluşturulmasıyla başlayan süreç sağlık hizmetlerine erişimi sağlamak için yeni düzenlemeleri beraberinde getirmiştir. Barınma ihtiyaçlarının karşılanması, ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanılması, sınır geçişleri, oturma ve çalışma izinleri, yerleşme ve uyum politikaları ve vatandaşlık gibi konu başlıkları politikaların içeriğini oluşturmaktadır. Sağlık Bakanlığı Göç Sağlığı Dairesi Başkanlığı, İç İşleri Bakanlığı AFAD ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Kızılay, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve sivil toplum kuruluşları politika sürecindeki aktörlerdir. Suriyeli sığınmacıların sağlığının korunması ve geliştirilmesine yönelik sürdürülebilir sağlık politikalarının hayata geçirilmesi önem arz etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Sağlık ve Sosyal Refah Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Sağlık ve Sosyal Refah Araştırmaları Dergisi