Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 1
Antibacterial and hemolytic activities of different extracts of Amsonia orientalis Decne (Apocynaceae)
2013
Dergi:  
European Journal of Biology
Yazar:  
Özet:

Çalışmamızda Amsonia orientalis Decne. (Mavi Yıldız)’ nin ham ekstraktlarının (gövde ve yaprağın kloroform ve metanol; yaprağın hekzan, aseton, deiyonize su ve etanol; gövde dokusunun deiyonize su ekstraktları) 17 farklı Gram-negatif ve Gram-pozitif bakteriye karşı antibakteriyel aktiviteleri incelenmiştir. Ekstraktların antibakteriyel ve hemolitik etkileri sırasıyla standart antibiyotik diskler ve insan eritrositleri kullanılarak değerlendirilmiştir. Yaprakların hekzan ekstraktı ile yaprak+gövde dokusunun kloroform ekstraktı dışındaki tüm ekstraktlarda antibakteriyel aktivite saptanmıştır. Pseudomonas aeruginosa ATCC 9327, Staphylococcus aureus ATCC 6538, Enterococcus faecalis ATCC 10541 ve Proteus mirabilis’ in denenen ekstraktlara karşı üreme inhibisyon zonu oluşturmadığı; Bacillus subtilis ATCC 6633, Legionella pneumophila ATCC 33152 ve L. pneumophila SG 2-14’ ün ise inhibisyon zonu oluşturduğu saptanmıştır. Yaprağın etanol (≥5 mg/ml), aseton (≥10 mg/ml) ve deiyonize su (≥20 mg/ml) ekstraktları ile yaprak+gövde dokusunun metanol (≥10 mg/ml) ekstraktı hemolitik aktivite gösterirken, yaprak+gövde dokusunun kloroform, yaprağın hekzan ve gövde dokusunun deiyonize su ekstraktlarının hemolitik aktivite göstermediği saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












European Journal of Biology

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 243
Atıf : 214
2023 Impact/Etki : 0.02
European Journal of Biology