Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 2
P-nitrofenol’ün elektrokimyasal yöntemle belirlenmesi için esnek ve müstakil PtCu ile modifiye edilmiş grafen esaslı kağıt
2021
Dergi:  
Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada; esnek, müstakil ve dayanıklı PtCu/indirgenmiş grafen oksit (iGrO) hibrit kağıt sentezlenmiş ve p-nitrofenolün (PNP) elektrokimyasal olarak tespiti için kullanılmıştır. PtCu/iGrO hibrit kağıt, PtCu alaşım nanokompozit yapısının iGrO kağıt elektrot üzerine elektrokimyasal olarak kaplanmasıyla üretilmiştir. Elde edilen PtCu/iGrO hibrit kağıt, taramalı elektron mikroskobu, X-ışını kırınım spektroskopisi, X-ışını fotoelektron spektroskopisi, Raman spektroskopisi, elektrokimyasal empedans spektroskopisi ile karakterize edildi. PtCu/iGrO hibrit kağıdının morfolojik analizi, iGrO elektrot yüzeyinde oluşan çiçek benzeri nanoyapıların çok sayıda keskin kenarlı PtCu nanotabakalarından oluştuğunu göstermiştir. PNP’nin elektrokimyasal belirlenmesinde kullanılan, PtCu/iGrO hibrit kağıt elektrotun, iGrO kağıda kıyasla yüksek elektrokatalitik performans, geniş doğrusal aralık (0.08-760 µM) ve düşük algılama limiti (0.022 µM) sergilediği belirlenmiştir. PtCu/iGrO hibrit kağıt sensör ayrıca musluk suyunda PNP tespiti için yüksek geri kazanım değerleri göstermiştir. Pratik ve uygulanması kolay bir yöntem ile hazırlanan hibrit kağıt sensörü mekanik olarak esnek ve dayanık özellik sergilemiştir. Ayrıca, PtCu/iGrO kağıdın stabilite testleri, bu hibrit elektrotun yüksek performanslı esnek sensör uygulamaları için önemli bir aday olduğunu göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

A Flexible and Self-standing Ptcu Modified Graphene-based Paperfor Detection Of P-nitrophenol With Electrochemical Method
2021
Yazar:  
Özet:

In this study; a flexible, self-contained and durable PtCu/reduced graphene oxide (iGrO) hybrid paper was synthesized and used for the electrochemical detection of p-nitrophenol (PNP). PtCu/iGrO hybrid paper was fabricated through electrodeposition of PtCu composite structure on iGrO paper electrode. The obtained PtCu/iGrO hybrid paper was characterized by field emission scanning electron microscopy (FESEM), X-ray diffraction spectroscopy (XRD), X-ray photoelectron spectroscopy (XPS), Raman spectroscopy, electrochemical impedance spectroscopy. The morphological analysis of PtCu/iGrO hybrid paper showed that flower-like nanostructures formed on the iGrO electrode surface consist of numerous sharp-edged nano layer of PtCu. PtCu/iGrO hybrid paper electrode demonstrated high electrocatalytic performance compared to iGrO paper and exhibited a wide linear range (0.08-760 µM) and a low detection limit (0.022 µM) for the determination of PNP. The PtCu/iGrO hybrid paper sensor also showed high recovery values for PNP detection in tap water. The hybrid paper sensor prepared with a practical and easy-to-apply method exhibited mechanically flexible and durable properties. Moreover, stability tests of PtCu/iGrO paper displayed that this hybrid electrode is an important candidate for high-performance flexible sensor applications.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 674
Atıf : 1.277
2023 Impact/Etki : 0.167
Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi