Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 13
 İndirme 1
DİJİTAL GÖÇMEN ÖĞRETMENLER, DİJİTAL YERLİ ÖĞRENCİLER VE PANDEMİ DÖNEMİNDE GRAFİK TASARIM ALANINDAKİ TEMASSIZ EĞİTİM PROBLEMLERİ
2023
Dergi:  
Asya Studies
Yazar:  
Özet:

Bilgi çağı ve yeni medya teknolojilerindeki son ilerlemelerle bireylerin dijital medya ile etkileşimlerinin sonucu olarak yeni bir dijital kültürlenme süreci başlamıştır. Dijital kültürlenme süreci, bireyleri dijital yerliler ve dijital göçmenler olmak üzere iki ayrı gruba ayırmıştır. Dijital yerliler, dijital medya teknolojisi içine doğan ve yüksek miktarda dijital medya ile etkileşim içinde olan kuşak iken dijital göçmenler ise kendilerini dijital ortama sonraki bir evrede adapte etmeye çalışan kuşağı temsil etmektedir. Dünyada 2020 yılının başından itibaren Covid 19 pandemisi baş göstermiş ve ne yazık ki tüm dünyada hayatı durdurma noktasına getirmiştir. Eğitim dünyası, bu durumdan en çok etkilenen alan olmuştur. Günümüz eğitim sisteminin içinde de öğrencilerin hemen hemen tamamı dijital yerlilerden, öğretmenlerden de azımsanamayacak bir kesim dijital göçmenlerden oluşmaktadır. Öğretmenlerin de bu dönemde dijital teknolojilere hakim olması ve bunlara öğretim süreçlerinde yer vermesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu dijital nesil farklılıklarına pandemi dönemindeki uzaktan eğitim süreçlerine geçişle beraber bazı uzaktan eğitim problemleri de eklenmiştir. Bu araştırma makalesinde pandemi döneminde zorunlu ve ani olarak geçiş yapılmış olan dijital eğitim ortamında, dijital yerli öğrenciler ve dijital göçmen öğretmenlerin öne çıkan özellikleri incelenmiş ve bu süreçte iki kuşak arası doğabilecek bazı problemler ve olası uzaktan eğitim problemleriyle beraber uzaktan eğitimde grafik tasarım alanındaki problemler irdelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

2023
Dergi:  
Asya Studies
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Asya Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Asya Studies