User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 ASOS INDEKS
 Views 13
 Downloands 1
DİJİTAL GÖÇMEN ÖĞRETMENLER, DİJİTAL YERLİ ÖĞRENCİLER VE PANDEMİ DÖNEMİNDE GRAFİK TASARIM ALANINDAKİ TEMASSIZ EĞİTİM PROBLEMLERİ
2023
Journal:  
Asya Studies
Author:  
Abstract:

Bilgi çağı ve yeni medya teknolojilerindeki son ilerlemelerle bireylerin dijital medya ile etkileşimlerinin sonucu olarak yeni bir dijital kültürlenme süreci başlamıştır. Dijital kültürlenme süreci, bireyleri dijital yerliler ve dijital göçmenler olmak üzere iki ayrı gruba ayırmıştır. Dijital yerliler, dijital medya teknolojisi içine doğan ve yüksek miktarda dijital medya ile etkileşim içinde olan kuşak iken dijital göçmenler ise kendilerini dijital ortama sonraki bir evrede adapte etmeye çalışan kuşağı temsil etmektedir. Dünyada 2020 yılının başından itibaren Covid 19 pandemisi baş göstermiş ve ne yazık ki tüm dünyada hayatı durdurma noktasına getirmiştir. Eğitim dünyası, bu durumdan en çok etkilenen alan olmuştur. Günümüz eğitim sisteminin içinde de öğrencilerin hemen hemen tamamı dijital yerlilerden, öğretmenlerden de azımsanamayacak bir kesim dijital göçmenlerden oluşmaktadır. Öğretmenlerin de bu dönemde dijital teknolojilere hakim olması ve bunlara öğretim süreçlerinde yer vermesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu dijital nesil farklılıklarına pandemi dönemindeki uzaktan eğitim süreçlerine geçişle beraber bazı uzaktan eğitim problemleri de eklenmiştir. Bu araştırma makalesinde pandemi döneminde zorunlu ve ani olarak geçiş yapılmış olan dijital eğitim ortamında, dijital yerli öğrenciler ve dijital göçmen öğretmenlerin öne çıkan özellikleri incelenmiş ve bu süreçte iki kuşak arası doğabilecek bazı problemler ve olası uzaktan eğitim problemleriyle beraber uzaktan eğitimde grafik tasarım alanındaki problemler irdelenmiştir.

Keywords:

2023
Journal:  
Asya Studies
Author:  
Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








Asya Studies

Journal Type :   Uluslararası

Asya Studies