Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 4
Başlangıç Sermayesi Girişimlerinin Öğrenmesinde Girişim Sermayesi Fonlarının Rolü
2022
Dergi:  
Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Başlangıç girişimleri yenilikçilik odaklı ve büyümeye çalışan işletmelerdir. Başlangıç girişimlerinin yenilikçi yapıları ve büyümeye odaklı stratejileri ölçeklenme aşamalarında onların finansal kaynaklara olan ihtiyaçlarını artırmaktadır. Büyüme, çoğu zaman finansal kaynaklarla ilgili olarak değerlendirilse de firmalar büyümek için bilgiye de ihtiyaç duymaktadırlar. Girişim sermayeleri ve bunlara benzer yatırım ağları, başlangıç işletmelerine finansal kaynak aktarmaktadır. Bu çalışmada “Startup” olarak adlandırılan başlangıç girişimlerinin öğrenme süreçlerinde girişim sermayesi fonları ile oluşturdukları ikili ilişkiler ve ağlar içerisindeki işbirlikleri incelenerek, bu işbirliklerinin yaratmış olduğu öğrenme ilişkisi incelenmesi amaçlanmıştır. Bu çalışmada veriler nitel yöntemlerle toplanmıştır. Bu kapsamda internette yer alan videolar incelenmiş bu videolardan elde edilen söylemler incelenmiştir. Buna göre girişim sermayesi firmaları, risk alarak yatırım yaptıkları başlangıç sermayesi işletmelerinin kârlılığa erişmesini amaçlamaktadırlar. Bunun için sadece finansal kaynak aktarmakla kalmayıp aynı zamanda sahip oldukları tecrübeyi başlangıç girişimlerinin ihtiyaç duydukları alanlarda desteklemek için kullanmaktadırlar. Başlangıç firmalarının başarılı olması için gerekli bilgileri aktarmak ve çeşitli becerileri geliştirmek girişim sermayesi işletmelerinin oluşturdukları ağlar da kullanılmaktadır. Bu ağlar girişim sermayelerinin çalıştığı diğer başlangıç girişimlerini kapsamaktadır. Başlangıç girişimleri girişim sermayelerinin “neyin nasıl yapılacağını” göstermeleri konusundaki rollerini gerekli bulurken girişim sermayeleri de yatırım yaptıkları başlangıç girişimlerinin öğrenmeye açık olmaları gerekliliğini vurgulamaktadırlar.

Anahtar Kelimeler:

The Role Of Venture Capital Funds In The Learning Of Startup
2022
Yazar:  
Özet:

Startups are innovation-driven and growth-oriented firms. Innovative structures and growth-oriented strategies of startups increase their need for financial resources at growth stages. Although growth is often evaluated in relation to financial resources, firms also need the information for various issues of the scale-up process. Venture capital funds and some similar investment networks transfer financial resources to startup firms. In this study, it is aimed to examine the learning relationship created by these collaborations by examining the dyads and networks formed with the venture capital funds. In this study, qualitative data were collected. In this context, the videos on the internet were examined, and the discourses obtained from these videos were examined. Consequently, venture capital funds try to ensure startups reach their targeted profitability by taking risks. Therefore, venture capital funds not only transfer financial resources, but also use their experience to support startups in the areas needed. Networks created by venture capital funds are also used to convey the necessary information and develop various skills of startup companies. These networks include other startup firms that venture capital funds work with. While startup firms find "showing what to do and how to do" the role of venture capital funds is necessary, venture capitals emphasize that startups they invest in should be open to learning.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 351
Atıf : 2.315
2023 Impact/Etki : 0.387
Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi