Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 3
Kırsal Turizm Algısı ve Turizm Etkilerine Bakış Açısı (Tokat İli Örneği)
2022
Dergi:  
Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bir bölgenin kalkınması için sektör çeşitlendirmede ilk göze çarpan turizm potansiyelidir. Kırsal turizm kırsal alanların kalkınmasının en önemli araçlarından biridir. Kırsal turizmdeki gelişim ile yöre halkının kırsal turizm bilinci arasında güçlü bir bağ olduğu düşünülmektedir. Ayrıca kırsal turizm sonucu gerçekleşen sosyal, ekonomik ve kültürel değişimlerden en çok etkilenen kesim o bölgede yaşayan yerel halktır. Gelişmekte olan ve yeni tanınırlık kazanmaya başlayan bir turizm bölgesinde turizmin bölge halkı üzerindeki algısı ve etkilerine bakış açısı o bölgedeki turizmin gelişmesini ve gelişmenin ne yönde seyredeceğini belirlemek açısından önemlidir. Bu çalışmanın amacı Tokat’ta kırsal turizmin gelişmesinde önemli bir etken olan yerel halkın kırsal turizm algısını ve bakış açısını belirlemektir. Bu çalışmada oransal tesadüfi örnekleme yönteminden yararlanılarak 383 kişiye anket uygulanmıştır. Araştırma sonucunda yerel halkın turizmin Tokat’taki gelişim sürecini olumlu etkilediği, Tokat’ın doğal, tarihi ve kültürel potansiyelini kırsal turizmin gelişimine uygun bulduğu, turizm yatırımlarının artmasının gerektiğini düşündüğü görülmüştür. Ankete katılanların büyük bir çoğunluğuna göre turizm ilin ekonomik olarak canlanmasında ve sosyo-kültürel gelişiminde önemli etkiye sahiptir. Bununla beraber, mevcut tesislerin iyileştirilmesi, hizmet kalitesinin artırılması, ulaşım olanaklarının geliştirilmesi ve ilin daha etkili tanıtımının yapılarak turizme hareketlilik katılmasıyla dinamizm kazandırılmasının istendiği anlaşılmaktadır. Tokat İlinin kırsal turizm potansiyelinin değerlendirilerek turizm aktivitelerinin yıl içerisine yayılması, ilin turizm geliri bakımından katma değerinin artırılması gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 454
Atıf : 1.630
Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi