Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 47
 İndirme 6
Örme Kumaşların Elektrik İletkenliğinin Araştırılması
2020
Dergi:  
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, iletken kumaşlar paslanmaz çelik iplik kullanılarak örme tekniği ile üretilmiştir. Örme kumaşlar düz, haroşe, 1x1 rip, ve 2x2 rip olmak üzere dört farklı konstriksüyonda üretilmiştir. Örme işleminden sonra numunelerin ilmek iplik uzunluğu, ilmek yoğunluğu, gramjı, kalınlığı, gözenekliliği ve iletkenliği ölçülmüştür. Elde edilen sonuçlara göre, örme parametreleri kumaş konstriksiyonuna göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca, kumaş konstriksoyunu numunelerin gözenekliliğini ve elektrik iletkenliğini etkilemektedir. Düz örgü kumaş numunesi diğer numunelere göre daha yüksek gözenekliliğe sahiptir. Tüm örgü yapıları ile karşılaştırıldığında, 2x2 rib örgü kumaş numunesinin elektrik iletkenliği diğer kumaş numunelerinden daha yüksektir.

Anahtar Kelimeler:

Exploration of the electrical conductivity of rubber tissues
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, conductive tissues are manufactured using steel wire steering technique. The rubber tissues are made in four different structures: flat, harsh, 1x1 rip, and 2x2 rip. After the moisture process, the moisture thread length, moisture intensity, grammar, thickness, porosity and conductivity of the samples are measured. According to the results obtained, the moisture parameters vary according to the fabric structure. Furthermore, the fabric structural affects the porosity of samples and electrical conductivity. The flat wire fabric sample has a higher portionity than the other samples. Compared to all the wire structures, the electrical conductivity of the 2x2 wire wire fabric sample is higher than other wire samples.

Anahtar Kelimeler:

Electrical Conductivity Investigation Of Knitting Fabrics
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, conductive fabrics were fabricated with using stainless steel yarn by knitting techniques. The knitted fabrics were produced four different constructions which are plain, stockinette stitch, 1x1 rib, and 2x2 rib knitting structure. After the knitting process, loop yarn length, stitch density, mass per unit area, thickness, porosity and conductivity of samples were measured. According to results, knitting parameters differ from fabric construction. Furthermore, fabric construction affects the porosity and electrical conductivity of samples. Plain knitting fabric sample has higher porosity than other samples. Compared with all knitting structures, electrical conductivity of 2x2 rib knitting fabric sample is higher than other fabric samples.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.175
Atıf : 5.553
2023 Impact/Etki : 0.178
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi