Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 3
Deriner Baraj Gölü Ekosisteminde Sediment Gözenek Suyu Ağır Metal (Cu ve Pb) Jeokimyasının İrdelenmesi
2019
Dergi:  
Acta Aquatica Turcica
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, Deriner Baraj Gölü’nde sediment gözenek suyundaki metal kirliliği ve ekolojik riski belirlemektir. Deriner Baraj Gölü, Türkiye'nin kuzeydoğu Anadolu bölgesinde Çoruh Havzasında (Artvin) yer alır. Metal konsantrasyonlarını belirlemek için toplam 7 istasyon belirlenmiştir. Bu istasyonların 4 tanesi göl ortamından, 3 tanesi bu gölü besleyen akarsu kolundan seçilmiştir. Örnekler, Ekim 2016'da 1.5-60 m derinlik aralığında toplanmıştır. Metal konsantrasyonları, ACME analitik kimya laboratuarında ICP-MS yöntemi ile tespit edilmiştir. Sediment gözenek suyundaki Cu ve Pb'nin ortalama değerleri, literatürde yaygın olarak kullanılan gözenek suyu kimyası değerlerinden (WQC) daha yüksek bulunmuştur. Elde edilen metal değerleri sediment gözenek suyu kalite değerleri (SGV) ile kıyaslandığında Cu ve Pb'nin ortalama değeri orta derecede kontamine (B sınıfı) olarak tespit edilmiştir. İstasyonlara göre örnekleme alanındaki metal konsantrasyonları, A1, A3, A2, D3, D1, D2, D4 sırasına göre azalmaktadır. Bu çalışmanın sonuçlarına dayanarak, Cu ve Pb elementlerinin deriner baraj gölü için toksik etki gösterebileceği söylenebilir. 

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Sediment Pore Water Heavy Metal (cu and Pb) Geochemistry In Deriner Dam Lake
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this study was to determine metal pollution and ecological risk in the limnetic sediment pore water around Deriner Dam Lake. The Deriner Dam Lake is located in the Coruh Basin (Artvin) in northeastern Anatolia in Turkey. Cu and Pb concentrations were determined in a total of 7 stations, 4 of which were in the lake and 3 of which in the stream that was lake feeding. The samples were collected a range of 1.5-60 m depth, as October 2016. Metal concentrations were determined using an inductively coupled plasma-mass spectrometer (ICP-MS) analysis in ACME. Mean values of Cu and Pb in limnetic sediment pore water were higher than reference value pore water chemistry (WQC). According to sediment guidance values (SGV), mean values of Cu and Pb were determined as class B- moderately contaminated. According to stations, the metal concentrations in sampling area decrease in the order A1, A3, A2, D3, D1, D2, D4. Based upon the results from the present study Cu and Pb can be considered as the contributor to toxicity around the Deriner Dam Lake.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Acta Aquatica Turcica

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 448
Atıf : 1.034
2023 Impact/Etki : 0.075
Acta Aquatica Turcica