Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 38
 İndirme 4
Müsabaka Öncesi Elit Yıldız Greko-Romen Güreşçilerin Öz Güven Düzeylerinin Çeşitli Değişkenler Açısından İncelenmesi
2019
Dergi:  
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, elit yıldız greko-romen güreşçilerin müsabaka öncesi öz güven düzeylerini çeşitli değişkenler açısından incelemektir. Araştırma grubunu, Yıldızlar Greko-Romen Güreş Türkiye Şampiyonası’na katılan toplam 288 güreşçiden 146 elit greko-romen güreşçi (Yaş: 16.07±0.80 Boy: 169.61±9.56 Vücut ağırlığı: 69.47±17.86 Beden kütle indeksi: 23.82±4.25 ve Sportif deneyimleri: 4.73±1.67) oluşturmaktadır. Araştırmada demografik değişkenlerin yanı sıra, Akın (2007) tarafından geliştirilen “Öz Güven Ölçeği’’ kullanılmıştır. Ölçek, iki alt boyutan (iç ve dış öz güven) oluşmaktadır. Araştırmada elde edilen verilerin analizinde SPSS paket programı kullanılmıştır. Verilen normallik sınaması Kolmogorov-Smirnov testi ile analiz edilmiştir. Normal dağılım gösteren verilerin analizinde ikiden fazla grubun karşılaştırmasında One-Way ANOVA kullanılmıştır. Araştırma bulgularına göre, yaş grupları, beden kütle indeksi grupları, kaybedilen ağırlık yüzde sınıflandırması, yıl içinde kilo düşme sayıları ve başarı düzeyi sınıflandırmaları ile içsel ve dışsal öz güven düzeyleri arasında istatistiksel açıdan anlamlı farklılık olmadığı tespit edilmiştir (p>,05). Sonuç olarak, elit yıldız greko-romen güreşçilerin içsel (Ortalama= 3,77)  ve dışsal öz güven (Ortalama= 3,76) düzeylerinin yüksek olduğu tespit edilmiştir. Bu sonuç, sporcuların müsabaka öncesi ağırlık kaybı gerçekleştirmelerine rağmen öz güven düzeylerinde herhangi bir farklılık olmadığı göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Self-confidence Levels Of Elite Cadet Greco-roman Wrestlers Before The Competition According To Various Variables
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of the present study was to investigations of self-confıdence levels of elite cadet Greco-Roman wrestlers before the competition according to various variables. The present study's population was consisted of 288 wrestlers and samples was consisted 146 elite Greco-Roman wrestlers (age: 16.07 ± 0.80, height: 169.61 ± 9.56, body weight: 69.47 ± 17.86, body mass index: 23.82 ± 4.25 and sports experience: 4.73 ± 1.67). In addition to the demographic variables, "Self-confidence scale" developed by Akın (2007) was used in the research. The scale consisted of a summary score (general self-confidence) and two subscale (internal and external self-confidence). The normality test of the obtained data was analyzed by the Kolmogorov-Smirnov test. In the analysis of the obtained data, one-way ANOVA was used for comparisons of more than two groups. According to the research results, it was determined that there was no statistically significant difference in terms of the age groups, classification of body mass index, percentage of weight loss classification, number of weight loss during the year and classification of success level in the internal and external self-confidence levels of cadet wrestlers. As a result, the elite cadet Greco-Roman wrestlers were found to have high levels of internal (Mean= 3,77) and external self-confidence (Mean= 3,76). This result has shown that there is no difference in self-confidence levels although the wrestlers lose weight pre-competition.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.941
Atıf : 11.926
2023 Impact/Etki : 0.439
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi