Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
Ergoterapi Bölümü 1. Sınıf Öğrencilerinin Ergoterapi Mesleğine İlişkin Görüşlerinin İncelenmesi
2020
Dergi:  
Ergoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Çalışmamızın amacı ergoterapi bölümü 1. Sınıfta okuyan öğrencilerin mesleki algılarının incelenmesidir. Gereç ve Yöntem: Çalışmaya Hacettepe Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesinden 82 öğrenci katıldı. Katılımcılara araştırmacılar tarafından hazırlanan 7 açık uçlu soru soruldu. Toplanan veriler içerik analiziyle incelendi. Sonuç: Katılımcıların %17,1’i (n:14) ergoterapi bölümünü birinci sırada tercih ettiklerini belirtti. Katılımcıların %25,6’sı (n:21) ergoterapiyi nereden öğrendiniz sorusuna “internetten” yanıtını verdi. Katılımcıların %25’i (n:21) ergoterapiyi  “fizyoterapi ve psikoloji karışımı bir bölüm” olarak tanımladıklarını belirtti. Ergoterapinin amacının “kişilerin günlük yaşam aktivitelerine katılımını sağlamak” olduğunu belirtenler katılımcıların %33,75’ini  (n:27) oluşturuyordu. Öğrencilerin %95’i (n:76) ergoterapistlerin interdisipliner ekip içinde sağlık profesyonellerinden fizyoterapistlerle, %63.75’i (n:51)  sağlık profesyonelleri dışında mimarlarla işbirliği içinde çalışabileceklerini belirtti. Çalışmaya katılan öğrencilerin %76,25’i (n:61) pediatrinin ergoterapistlerin uygulama alanlarından biri olduğunu belirtti. Katılımcıların %83,75’i (n:67) ergoterapistlerin özel hastanelerde ve devlet hastanelerinde çalışabileceklerini belirtti. Tartışma: Çalışmamıza göre ergoterapi bölümünde 1. Sınıfta okuyan öğrencilerin ergoterapistlerin interdisipliner ekip içinde hangi profesyonellerle çalıştıkları, uygulama alanları, hangi kurumlarda çalıştıkları hakkında genel bilgilere sahip oldukları saptanmıştır. Ancak öğrencilerin ergoterapiyi ve ergoterapi mesleğinin amaçlarını tanımlama konusunda eksiklikleri olduğu saptanmıştır. Bazı öğrencilerin yaptıkları tanımların hatalı olduğu, öğrencilerin bir kısmının ergoterapi mesleğinin hiç tanımlayamadığı saptanmıştır.  Lise döneminde meslek tanıtımlarının üzerinde durulmasının öğrencilerin meslekleri tanımadan tercih yapmalarının önüne geçmesi açısından önemli olduğunu düşünmekteyiz.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Ergoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 109
Atıf : 98
2023 Impact/Etki : 0.103
Ergoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi