Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 5
CaO-SiO2-B2O3 Glass as a Sealant for Solid Oxide Fuel Cells
2022
Dergi:  
Ceramics
Yazar:  
Özet:

: Solid oxide fuel cells (SOFCs) are promising devices for electrical power generation from hydrogen or hydrocarbon fuels. The paper reports our study of CaO-SiO 2-B 2O 3 material with composition 36 mol.% SiO 2, 26 mol.% B 2O 3, and 38 mol.% CaO as a high-temperature sealant for SOFCs with an operating temperature of 850 °C. The material was studied as an alternative to presently existing commercial glass and glass-ceramics sealants for SOFCs with operating temperature of 850 °C. Many of these sealants have limited adhesion to the surface of Crofer 22APU steel, commonly used in these SOFCs. The present study included X-ray diffraction, dilatometric, thermal, and microstructural analysis The study has shown that the softening point of the CaO-SiO 2-B 2O 3 glass is around 900 °C, allowing sealing of the SOFCs with this glass at convenient temperature of 925 °C. The CaO-SiO 2-B 2O 3 glass sealant has shown excellent adhesion to the surface of Crofer 22APU steel; SEM images demonstrated evidences of chemical reaction and formation of strong interface on sealant–steel contact surface. Furthermore, the glass has shown a coefficient of thermal expansion about 8.4 × 10 −6 1/K after sealing, making it thermomechanically compatible with the existing SOFC materials.

Anahtar Kelimeler:

0
2022
Dergi:  
Ceramics
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Ceramics

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2
Ceramics