Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 15
Enhancing Energy Efficiency: Geothermal Heat Pumps Utilizing Existing Water Boreholes in Pakistan
2023
Dergi:  
Engineering Proceedings
Yazar:  
Özet:

: Vertical borehole geothermal heat pumps (GHPs) offer eco-friendly and energy-efficient heating and cooling. This paper proposes enhancing the coefficient of performance (COP) by converting air source heat pumps (ASHPs) into ground source heat pumps (GSHPs). This study presents a cost-effective approach to utilizing existing water boreholes in Pakistani buildings, reducing drilling and piping expenses. The results show that GSHPs achieved average COP values of 5.92, 33.33% higher than ASHPs. GSHPs demonstrated an average energy efficiency ratio (EER) of 20.12, exceeding ASHPs by 33.9%. These findings highlight the enhanced COP and energy efficiency of GSHPs, making them an attractive option for sustainable HVAC systems.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Engineering Proceedings

Dergi Türü :   Uluslararası

Engineering Proceedings